4 octombrie 2022

Cristina Burciu: România trebuie să ajute etnicii români din Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Atacul Ucrainei de către Rusia este un act condamnabil şi de neînţeles pentru actualele timpuri dominate de pace şi democraţie. În acest context, sunt încrezătoare că România nu va avea de suferit în sens direct, o eventuală escaladare a conflictului care să afecteze ţara noastră fiind exclusă.

România este stat membru NATO şi Partener Strategic al Statelor Unite ale Americii. Din această perspectivă, avem garanţii de securitate indiscutabile, care ne conferă linişte şi siguranţă pe termen mediu şi lung.

Pe de altă parte însă, Guvernul are o misiune dificilă în acest moment, respectiv de a atenua consecinţele economice şi sociale dificile care se prefigureacă, atât pentru oameni, cât şi pentru agenţii economici.

Sunt convinsă însă că Executivul de la Bucureşti va adopta o strategie coerentă de combatere a efectelor nefaste ce vor exista în perioada imediat următoare, îndeosebi printr-o strategie economică extrem de bine pusă la punct, prin care atât populaţia, cât şi firmele româneşti, să fie protejate şi susţinute.

Nu în ultimul rând, cred că autorităţile române vor lua cele mai optime măsuri pentru a proteja etnicii români din Ucraina, din Bucovina de Nord şi Transcarpatia, care, cu siguranţă, vor dori să ajungă în ţară în timpul acestei invazii militare ruseşti.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU