21 octombrie 2021

Cristina-Elena DINU: Mi se pare culmea cinismului ca PNL să militeze cu fervoare pentru vaccinarea obligatorie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Valul patru al pandemiei are un nume: PNL

În plină escaladare a noului val de îmbolnăviri cu coronavirusul, PNL şi-a bătut joc de toţi românii prin organizarea congresului politic cu prezenţa fizică a peste 5.000 de persoane, într-un spaţiu închis. Astfel, înţelegem că pentru liberali nu există nici pandemie, nici virus, nici restricţii, nici campanie de vaccinare.

În condiţiile creşterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19, PSD consideră că desfăşurarea acestei acţiuni eminamente politică constituie o infracţiune gravă, care se înscrie la zădărnicirea combaterii pandemiei. În consecinţă, am cerut instituţiilor statului responsabile de supravegherea, controlul şi aplicarea reglementărilor în vigoare, în ceea ce priveşte respectarea restricţiilor în pandemie şi în starea de alertă, să aplice cu celeritate şi fermitate măsurile legale ce se impun. În caz contrar, aceste autorităţi, precum şi conducătorii lor, sunt complici la infracţiunile comise de liberali, urmând să răspundă, la rândul lor, în faţa legii.

De asemenea, somăm organismele responsabile ale statului să declanşeze o anchetă asupra modului în care guvernul, în frunte cu premierul Cîţu, a modificat în mod repetat şi nejustificat reglementările în materie, pentru a asigura o aparentă legalitate a evenimentului liberalilor din acest week-end.

Decizia executivului de a modifica cadrul legal, pentru ca evenimentele culturale în spaţii închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidenţă mai mare decât cea impusă înainte de declanşarea valului patru al pandemiei, nu are niciun temei legal, ca atare guvernul este pasibil de sancţiuni drastice, conform actelor normative în vigoare.

Mi se pare culmea cinismului ca PNL să militeze cu fervoare pentru vaccinarea obligatorie, cât timp reprezentanţii guvernului, chiar şi preşedintele Iohannis, „calcă în picioare” toate restricţiile existente în prezent, prin organizarea acestui congres cu 5.000 de oameni, într-o singură sală.

Această aroganţă este nepermisă şi reprezintă o jignire incredibilă adusă românilor, mai ales a celor care şi-au exprimat opţiunea de a nu se vaccina, fiind astfel discriminaţi şi supuşi unor restricţii suplimentare inadecvate, inacceptabile şi neconstituţionale.

Îl rugăm pe preşedintele Iohannis şi pe şefii liberali să le spună românilor dacă cei 5.000 de delegaţi la congresul PNL sunt supraoameni şi au putut să eludeze legea, normele sanitare şi recomandările aceloraşi decidenţi după bunul lor plac, în plin val patru al pandemiei!

Deputat PSD Cristina-Elena DINU,
Circumscripţia Electorală nr. 19 Giurgiu