26 octombrie 2021

Cristina-Elena DINU (PSD): PNRR, puşculiţa PNL sau bani pentru toţi românii?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Bătălia pentru conducerea Partidului Naţional Liberal are consecinţe nefaste pentru toţi românii, fiind transferată în mod anacronic din plan politic în plan guvernamental. Este tot mai vizibil că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a devenit arma premierului pentru atacarea preşedinţiei PNL, acesta fiind, de altfel, şi motivul pentru care s-a eschivat în a prezenta documentul în faţa Parlamentului.

Banii pe care România trebuie să-i primească prin PNRR au devenit moneda de schimb pe care Cîţu o oferă pentru şefia PNL, prin atragerea unor nume grele din partid, care să-i asigure succesul la viitorul congres de alegeri al partidului.

Retorica populistă a primului-ministru, dominată de replici precum „Nu sunt bani”, „Trebuie concediaţi bugetarii”, „Sistemul de pensii nu e sustenabil”, „Trebuie să creştem vârsta de pensionare”, nu mai este valabilă însă atunci când trebuie mulţumite judeţele care îl vor sprijini pentru a câştiga şefia PNL.

Interesant este că, deşi PNRR este viabil şi va fi aplicat, aşa cum susţin exponenţii „guvernului meu”, acesta nu cuprinde respectarea legilor propuse de PSD şi votate în Parlament, chiar şi de către liberali, respectiv creşterea pensiilor şi a salariilor, precum şi a alocaţiilor copiilor.

În consecinţă, vom asista doar la satisfacerea unor mize politice ale liberalilor care-l susţin pe Florin Cîţu. Vom avea judeţele conduse de PNL net favorizate la împărţirea banilor, în timp ce judeţele cu conducere PSD vor fi discriminate, aşa cum deja s-a întâmplat în acest an, la distribuirea bugetară defalcată pe localităţi.

Aceste acţiuni cinice şi clientelare ale conducerii Guvernului României (!?) vor avea repercusiuni dramatice tot pentru oameni. Cîţu va vedea toată ţara în campania electorală internă de partid, dar, ca şi până acum, nu cunoaşte realităţile din adevărata Românie, cea în care nu este apă şi canalizare, cea cu depopulare severă şi cu lipsa unor servicii publice minime pentru populaţie.

Rezultatul acestei politici lamentabile de partid şi clan va fi dezastruos, prin accentuarea decalajelor dintre zonele ţării, precum şi dintre mediul rural şi cel urban. Regiuni întregi din România vor fi în continuare condamnate la subdezvoltare, deoarece guvernul dreptei pompează bani tot în cele mai dezvoltate areale, prin aprobarea proiectul fantasmagoric al metroului de la Cluj-Napoca, de exemplu. În acest timp, proiectele preşedinţilor Consiliilor Judeţene care nu contează pentru lupta internă din PNL sunt respinse din start. Injust, imoral, inacceptabil.

Domnule prim ministru, banii europeni sunt pentru toată România, pentru toţi românii, nu vom admite să fie folosiţi ca puşculiţe de partid.

În concluzie, PSD va denunţa modul discriminatoriu al PNL de a exercita actul guvernării la Comisia Europeană, astfel încât PNRR să nu fie transformat într-o afacere oneroasă de partid.

Deputat PSD Cristina-Elena DINU,
Circumscripţia Electorală nr. 19 Giurgiu