Publicat: 9 Iulie, 2020 - 15:37
Share

Este criză de sânge în spitale din Capitală, iar medicii fac apel la donatori. De teama noului virus, puţini oameni mai trec pragul centrelor de transfuzii sanguine. Doina Goşa, directorul centrului de transfuzii din București, trage un semnal de alarmă și spune că cea mai mare criză este în spitalele de urgență.

Directorul centrului de transfuzii din București, Doina Goşa, a declarat că este nevoie de 300 de donatori pe zi pentru a putea acoperi necesarul, însă, în prezent, sunt între 150-180 de donatori, un număr insuficient, ținând cont de faptul că în București sunt peste 60 de spitale care se aprovizionează de la centrul de transfuzii

Cele mai critice situații sunt în spitalele de urgențe, iar în București sunt 14 spitale de urgență. Nouă ne trec pragul, în fiecare zi 150, 180 de donatori. Pentru a avea un stoc decent avem nevoie de 300 de donatori pe zi.

Cu privire la măsurile de securitate din centru de transfuzii din București, Doina Gosa a declarat că sunt aceleași condiții pe care au fost instituite la începutul pandemiei.

Nu ne-am relaxat deloc. Tot personalul poartă mască, viziere, combinezoane. Donatorii sunt dezinfectați, termometrizați, selectați și primesc mască la intrarea in centru.  Eu zic ca riscuri nu există și ca argument în favoarea acestui lucru este că de la începutul pandemiei noi am reușit să nu avem cazuri de COVID-19, subliniat directorul centrului de transfuzii din București.

Tag-uri Geo: