Publicat: 9 Februarie, 2020 - 17:12
Share
Emmanuel Nahshon

Belgia l-a convocat vineri pe ambasadorul Israelului la Bruxelles, Emmanuel Nahshon, după ce diplomatul a scris tweet-uri critice împotriva Belgiei, care a invitat un ONG care lucrează cu copiii palestinieni din zonele de război să vorbească în fața Consiliului de Securitate al ONU.
„L-am convocat pe ambasadorul israelian în această dimineață pentru a ne exprima nemulțumirea față de tweet-ul său, ne-am exprimat opoziția clară față de formă și conținut”, se arată într-un comunicat al Ministerului belgian de Externe.
Sâmbăta trecută, Belgia a preluat președinția Consiliului de Securitate al ONU pentru o lună. În acest context, Misiunea Permanenta a Belgiei la ONU, din New York, a invitat ONG-ul „Apărarea copiilor în Palestina” (DCIPalestine) să vorbească in cadrul Grupului de lucru privind copiii și conflictele armate, initiat de Consiliul de Securitate al ONU.
DCIPalestine, care apără drepturile copiilor palestinieni, este foarte critic in privinta acțiunilor regimului israelian, care se teme atât timp cât crimele sale și încălcările dreptului internațional sunt expuse în organizațiile internaționale.
Organizatia mai sus amintita a semnalat ca, cel puțin 186 de copii palestinieni cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani au fost reținuți în sistemul de detenție militară israeliană. Majoritatea copleșitoare a copiilor palestinieni reținuți de autoritățile israeliene sunt deținuți în închisoarea Ofer din Cisiordania ocupată sau transferați în mod ilegal în închisoarea Megiddo, situată în Israel, potrivit ONG-ului.
Mai mult, ONG-ul belgian a semnalat presei internationale faptul că armata israeliană deține anual o medie de 500-700 de copii palestinieni, abuzând copiii reținuți, în timp ce instanțele militare ii retin pentru perioade lungi de timp, fara sa aduca clare dovezi in sprijinul acuzarii, iar ulterior copiii palestinieni retinuti nu au garanții de bază pentru un proces echitabil.

Ciprian POP

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: