25 ianuarie 2022

Crosul CONIL – Zâmbet pentru autism

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Haide cu noi la cel mai activ şi atractiv cros al primăverii! Crosul CONIL, zâmbet pentru autism, dedicat Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, 2 Aprilie. Haide ca împreună să transformăm această zi în ziua zâmbetelor şi a bucuriei pentru copiii şi tinerii cu autism şi pentru noi toţi!

Asociaţia CONIL organizează în perioada 2-4 aprilie Crosul CONIL – Zâmbet pentru autism, un eveniment virtual prin care împreună vom pune zâmbet pe chipul copiilor cu autism!

Fiecare copil are nevoie de un campion”, spunea Hillary Clinton iar „ca să fii un mare campion, trebuie să crezi că eşti cel mai bun. Dacă nu eşti, prefă-te”, ne sfătuia marele campion Muhammad Ali.

Crosul CONIL, zâmbet pentru autism este organizat 1 cu scopul de a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului şi de a aduce în prim plan problematica cu care se confruntă copiii cu autism şi familiile acestora.

„Permanenta luptă pentru integrare şi acceptare a copiilor cu autism precum şi greutăţile întâmpinate de părinţi în asigurarea programelor de recuperare şi intervenţie a copiilor şi tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute!” ne spune Adela Hanafi, preşedinte Asociaţia CONIL, organizator al evenimentului.

În sprijinul acestor copii şi a cauzei promovate prin acest eveniment virtual, vine şi Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic român care declară: „Am susţinut întotdeauna că deficienţele, diferenţele sau dizabilităţile nu trebuie să fie motive de discriminare sau excludere, nici nu ar trebui să fie o piedică în calea unei existenţe normale, a practicării sportului, ba chiar a atingerii performanţei. Trebuie create condiţii pentru ca toţi copiii să aibă aceleaşi facilităţi, trebuie să îi susţinem să-şi urmărească şi să-şi îndeplinească visurile. Ştiu din proprie experienţă cât de greu este să te confrunţi cu provocarea de a avea de luptat dublu pentru a obţine recunoaşterea firească a drepturilor tale, ştiu cât de descurajante pot fi uneori piedicile prejudecăţilor sau ale lipsei de suport. Zâmbetul unui copil este nepreţuit şi trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca toţi copiii să zâmbească şi să aibă şansa la zbor. Crosul CONIL poate aduce multe zâmbete, de aceea vă încurajez să vă alăturaţi acestei iniţiative.”

Timp de trei zile vom alerga împreună în cursa zâmbetelor! La finalul cursei în care vom aduna împreună 2.222 Km trimitem în tabere de integrare copii şi tineri cu autism!

Partener principal al evenimentului este Decathlon România care oferă celor mai implicaţi şi dedicaţi alergători, adulţi şi copii, premii speciale în vouchere de cumpărături în valoare de 19.000 lei.

„Una dintre principalele strategii de responsabilitate socială ale Decathlon România este integrarea socială prin sport a persoanelor cu deficienţe şi dizabilităţi şi ne bucurăm că Asociaţia Conil ne-a oferit ocazia să contribuim la îndeplinirea acestui obiectiv comun. Crosul Conil – Zâmbet pentru autism nu militează doar pentru acceptarea de către societate a copiilor cu autism, ci are şi rolul de a-i încuraja pe aceşti micuţi să aibă o viaţă cât mai activă şi să se dezvolte armonios. De asemenea, evenimentul îi îndeamnă pe oameni, ca pe lângă a fi mai toleranţi şi mai buni, să practice şi sport. Ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-şi depăşească limitele, să facă mişcare în cadrul acestui cros, şi nu numai, şi să le ofere acestor copii o şansă la o viaţă normală!” ne spune Bogdan Dorobanţ, Director Departament CSR Decathlon România.

Suntem bucuroşi să anunţăm şi susţinerea clubului CSA Steaua Bucureşti care s-a arătat deschis în a implica în cursa zâmbetelor, sportivi profesionişti dar şi copii care practică sportul în cadrul clubului sportiv al armatei.

„Am fost deosebit de mişcat de propunerea pe care o tânără echipă de oameni entuziaşti şi inimoşi din Asociaţia CONIL au făcut-o sportivilor CSA Steaua Bucureşti. Să faci mişcare, să te antrenezi pentru marea performanţă şi în acelaşi timp să ajuţi la recuperarea copiilor cu forme severe de autism este cu adevărat o bucurie. Am răspuns pozitiv acestei iniţiative şi îndemn sportivii CSA Steaua să se alăture acestui efort colectiv” ne-a declarat Mădălin Sorin Hîncu, preşedintele CSA Steaua Bucureşti.

Premii speciale pentru copii sunt oferite de: Librăriile Cărtureşti, Editura Integral, Copiii Naturii, Pardoseli Copii, Filgud, OMFAL Educaţional, BodyFit Dristor, Country Club Fitness&SPA.

Detalii despre competiţia dedicată copiilor poţi afla din pagina evenimentului: https://fb.me/e/29X6mmVMv. Aleargă, bicicleşte, înoatăfă sport şi pune, alături de noi, un zâmbet pe chipul copiilor şi tinerilor cu autism!

Iată paşii pentru înscrierea în cursa zâmbetelor:

* Intră pe www.conil.ro şi apasă butonul „înscrie-te”!

* Vei fi redirecţionat către pagina provocării „Crosul Conil – Zâmbet pentru autism” de pe platforma ro.runningheros.com

* Apasă butonul „înscrie-te” şi dăruieşte unul, două sau trei zâmbete!

* Creează-ţi contul pe platformă

* Descarcă aplicaţia Decathlon Coach din App Store (sau altă aplicaţie compatibilă pe platforma ro.runningheroes.com)

* sincronizează Decathlon Coach cu platforma ro.runningheroes.com

Începând cu 2 aprilie, ori de câte ori te plimbi sau alergi , porneşte aplicaţia Decathlon Coach pentru ca activitatea ta fizică să fie înregistrată. Hai cu noi în călătoria faptelor bune!

Mulţumim tuturor celor ce au răspuns invitaţiei noastre de a fi parte din această poveste: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Camelia Lupaşcu, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză, Sandra Izbaşa, Alina Dumitru, Alina Vuc, Andrei Roşu, Daria Manea şi echipa de copii a CSA Steaua condusă de Bogdan Văleanu, Ioana Maria Moldovan, Nadia Tătaru, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Alexandru Constantin, Marius Petrescu, Marius Saizu, Florin Căruceru, Anca Bejan, Adrian Văncică, Rareş Florin Stoica, Alina Petrică, Dana Argeşan iar lista este în continuare deschisă.

Înscrie-te la CROSUL CONIL, Zâmbet pentru autism! Fii chiar tu schimbarea! Hai cu noi în călătoria faptelor bune!

Detalii referitoare la activitatea Asociaţiei CONIL găsiţi pe www.conil.ro şi pe pagina https://fb.me/e/29X6mmVMv