28 mai 2022

CS Unirea Alba Iulia a obţinut 8 medalii la Cupa României la Taekwondo – secţie sportivă proaspăt înfiinţată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obţinut 8 medalii, dintre care 3 de aur, la Cupa României la Taekwondo, proba olimpică Kyorugi, organizată în perioada 30-31 octombrie la Sala Polivalentă din Bucureşti. Secţia de taekwondo a fost înfiinţată în acest an în cadrul clubului nostru, iar sportivii sunt pregătiţi de către antrenorul Alin Moldovan.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia la Cupa României la Taekwondo – proba olimpică Kyorugi:

Copii I:
Jelea Cândea Eduard (categoria -30 de kg) – locul 3;

Juniori mici:
Vas Karina (categoria -35 kg) – loc 2;
Popa Vasile Andrei (categoria -35 kg) – locul 2;
Dobârtă Roxana (categoria +40 de kg) – loc 3;

Cadeţi:
Boloage Alexandru (categoria -49 de kg) – loc 1;
Cetean Eduardo (categoria -37 de kg) – locul 1;

Graţie acestor rezultate, CS Unirea Alba Iulia s-a clasat pe locul 3, la cadeţi, în clasamentul general.

Juniori:
Gâlea Mario (categoria -48 kg) – locul 1;
Fara Alexandru (categoria -45 kg) – locul 2.

‘Este îmbucurător faptul că sunt copii şi adolescenţi care aleg să practice acest sport de contact, foarte solicitant şi antrenant. Este excelent când ei reuşesc să facă şi performanţă şi urcă pe podiumurile competiţiilor naţionale. Colectivul secţiei de taekwondo aduce primele medalii în visteria clubului, la puţin timp de la înfiinţare. Cunosc seriozitatea antrenorului Alin Moldovan, ambiţia şi potenţialul tinerilor din municipiul nostru şi sunt convins că noua secţie sportivă va avea rezultate excepţionale.

Anul 2021 a fost unul extrem de bun pentru CS Unirea Alba Iulia. Graţie eforturilor depuse de către sportivi şi antrenori am ajuns la cel mai bun an din istorie, din punct de vedere al numărului de medalii obţinute la competiţiile oficiale’, a spus Corneliu Mureşan, director CS Unirea Alba Iulia.

Promotorul evenimentului sportiv a fost Federaţia Română de Taekwondo WT, iar coorganizator a fost Ministerul Tineretului şi Sportului.

Taekwondo este a 9-a ramură sportivă a CS Unirea Alba Iulia şi cea mai recent înfiinţată, celelalte fiind: atletism, powerlifting, haltere, orientare, box, judo, culturism şi tenis de masă.