6 iulie 2022

Cseke Attila a avut o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii a avut astăzi, 21 octombrie 2021, o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară.

Ministrul interimar al Sănătăţii a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient.

Cseke Attila a solicitat sprijin comisarului european pentru identificarea unor soluţii mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19 şi pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie.

De altfel, ministrul interimar al Sănătăţii a avut în după- amiaza de ieri o discuţie similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.