7 august 2022

Cseke Attila: am autorizat prima plată pentru un proiect finanţat prin PNRR

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Dezvoltării a autorizat deja prima solicitare de plată, în valoare de 79.100 de lei, pentru un proiect finanţat în cadrul Componentei 5 – Valul renovării din PNRR – a anunţat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Proiectul vizează reabilitarea şi eficientizarea termică a clădirii Primăriei din municipiul Fălticeni (jud. Suceava), iar contractul de finanţare a făcut parte dintre primele 7 contracte din România, finanţate din Planul National de Redresare şi Rezilienţă, încheiate între autorităţi publice locale şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru renovarea integrată a clădirilor, în data de 7 iunie 2022.

„Felicit autorităţile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. Iată că primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare, cu finanţare din PNRR, şi sper ca şi celelalte instituţii care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede!” – a declarat Cseke Attila.

După cum este cunoscut, prin Componenta C5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a 4.333 blocuri de locuinţe şi clădiri publice. Ministerul asigură şi o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanţării europene.

Serviciul Comunicare
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Sursa foto UDMR