Publicat: 29 Octombrie, 2014 - 15:49

În şedinţa din data de 29 octombrie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Eva Emilian şi a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Călin Sorin Mihail, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Prin urmare, în temeiul prevederilor art. 100 lit. b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a aplicat domnului Eva Emilian sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 5 luni, iar în temeiul art. 100 lit. a din acelaşi act normativ, a aplicat domnului Călin Sorin Mihail sancţiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi  lit. t din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor - „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi “exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru procurori  poate fi atacată cu recurs,  în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.