Publicat: 7 Ianuarie, 2014 - 12:57
Share

Consiliul Superior al Magistraturii hotărăşte dacă sesizează Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase.

Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit marţi, din oficiu, pentru a analiza declaraţiile premierului.

Premierul Victor Ponta a spus, luni, că Adrian Năstase este o victimă a regimului Băsescu pe motiv că preşedintele Traian Băsescu ar fi instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar un sistem împotriva adversarilor politici.

"Nu, este o justiţie generalizantă şi greşită. Eu cred că, în mare parte, justiţia din România este independentă. Cred că – şi până la urmă ce s-a întâmplat astăzi la CSM a arătat capacitatea reprezentanţilor justiţiei de a nu se mai lăsa impresionaţi, intimidaţi de preşedinte, au ales pe cine au vrut ei – dar cred că unul din obiectivele strict personale ale lui Traian Băsescu a fost acela, din 2005 încoace, de a-şi doborî prin alte metode decât cele politice principalul adversar. (...) Adrian Năstase, care ne-a băgat în Uniunea Europeană şi în NATO, se duce în închisoare, Traian Băsescu, care de 10 ani ne fură şi ne scoate din Europa, e încă la Cotroceni. Evident că e injust", a spus Ponta luni, la un post TV.