Publicat: 9 August, 2013 - 18:16

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat vineri, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii DNA efectuează cercetări penale pe numele judecătoarei Cîrstoiu Veronica, dar și pe numele fiului acesteia, Cergan Florin, acuzat de complicitate la trafic de influență.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale pe numele celor doi, solicitând și Secției pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii avizul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a judecătoarei.

Din rezoluția de ÎUP întocmite de procurori, persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale.

Fiul acesteia, Cergan Florin, a fost deja reținut în urma unui flagrant și urmează să fie prezentat în justiție cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.