24 ianuarie 2022

CSM București, singurul club care beneficiază de sistemul de tracking Kinexon

Sport Cristina neagu handbal
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sistemul de tracking Kinexon, de care beneficiază CSM București, are ca scop îmbunătățirea performanțelor sportive ale echipei de handbal feminin dar și o informare mai concretă afanilor clubului și a publicul larg privind parametrii tehnici înregistrați de sistem.

ENGIE Romania, partener de tradiție al CSM București, a sprijinit achiziția sistemului de tracking cu ajutorul căruiaechipa de handbal feminin are acces la o gamă largă de parametri tehnici sportivi specifici handbalului.

Sistemul de tracking Kinexon este specializat pe sporturile indoor și oferă staffului tehnic informații personalizate despre performanțele jucătoarelor. Printre parametrii măsurați de acest sistem se numără: viteza de deplasare, distanța parcursă, accelerări sau decelerări, înălțimea unei sărituri, timpul total petrecut în aer, etc.

Kinexon lucrează în prezent cu entități importante din lumea sportului, precum NBA, PSG, Handball Bundesliga, EHF etc.
CSM București se bucură în prezentde acest sistem de monitorizare și colectare al datelor, acesta fiind déjà funcțional. atât la sesiunile de antrenament ale echipei cât și la meciurile din Liga Campionilor jucate în Sala Polivalentă.
Sistemul de tracking Kinexon este foarte benefic pentru noi, atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere al comunicării cu fanii. Beneficiile acestuia sunt multiple și sunt convinsă în timp vom observa efectul acestuia în cadrul echipei. 

Sistemul funcționează cu ajutorul unor senzori de mișcare, fiecare jucătoare având integrat în echipamentul de joc un senzor de acest tip, oferind date specifice în timp real. Toți parametrii pot fi accesați prin intermediul interfeței Kinexon de pe orice dispozitiv (laptop, tabletă, telefonmobil, etc.) în timp real, oferind oportunitatea de a analiza atât date tehnice cât și tactice de la antrenamente și meciuri.
Tehnologia de ultimă generație include și un senzor integrat în mingea
de handbal care, la rândul său, oferă un set important de informații și poate sura, printre altele, viteza aruncărilor și numărul total de pase.
Datele obținute prin acest sistem vor putea fi utilizate atât de către stafful tehnic al echipei, cât și pentru informarea publicului, oferind statistici complexe despre evoluția jucatoarelor.