9 august 2022

CSM Constanţa îşi propune să devină un club recunoscut la nivel naţional şi internaţional

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Constanţa a organizat o primă întâlnire de lucru în care oameni de sport din Constanţa au discutat despre strategia şi viitorul nou-înfiinţatului Club Sportiv Municipal.

La reuniunea coordonată de către viceprimarul municipiului Constanţa, domnul Ionuţ Rusu, au participat Andrei Talpeş, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Baschet, care a fost desemnat director general interimar al CSM Constanţa, alături de sportivi de performanţă din domeniul handbal, atletism, înot, rugby, reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Clubului Sportiv Farul Constanţa şi Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”.

Clubul Sportiv Municipal Constanţa îşi propune, în primul rând, să promoveze politicile sociale şi programele de dezvoltare la nivel local pentru încurajarea şi sprijinirea pe nivele a diferitelor forme ale sportului.

Strategia CSM Constanţa se va axa pe patru piloni, dezvoltarea infrastructurii sportive la nivel local, asigurarea unui cadru financiar stabil pentru toate secţiile clubului, care va include proiecte de finanţare europene şi atragerea de sponsori din mediul privat, promovarea sportului în comunitatea locală, cu accent pe rolul pe care îl are sportul la starea de sănătate precum şi un pilon de performanţă, cu criterii bine stabilite pentru fiecare secţie.

„Ne dorim ca Municipiul Constanţa să devină un centru al sportului, în primul rând pentru comunitatea locală, vrem să încurajăm oamenii să facă mişcare, să participe la evenimente sportive şi vom căuta, de asemenea, să creăm cel mai bun climat şi pentru performanţă, în aşa fel încât echipele sau sportivii care reprezintă oraşul nostru să obţină cele mai bune rezultate în competiţiile la care participă, fie ele naţionale sau internaţionale”, a declarat Ionuţ Rusu.

„În ultimii ani, în România a scăzut simţitor atât numărul de sportivi legitimaţi cât şi numărul titlurilor şi medaliilor în competiţiile internaţionale. Constanţa era unul dintre puţinele oraşe din România care nu avea un Club Sportiv Municipal, care să creeze cadrul necesar pentru dezvoltarea sportului, atât la nivel de comunitate cât şi de performanţă”, a mai spus Ionuţ Rusu.

„De-a lungul anilor, am implementat proiecte de succes pentru sportul constănţean. Prin constituirea Clubului Sportiv Municipal Constanţa vrem să extindem modelul pentru mai multe discipline sportive. Constanţa este un oraş care de-a lungul anilor a dat nenumăraţi campioni. Acum avem ocazia să contribuim la creşterea unor viitoare generaţii de campioni”, a declarat Andrei Talpeş.

În perioada următoare va fi definitivat planul de organizare al clubului, care va include, printre altele, adoptarea unei organigrame administrative, cu specialişti consacraţi, precum şi o evaluare privind viitoarele secţii din cadrul clubului. De asemenea, va fi întocmit un proiect de buget cu venituri şi cheltuieli care să satisfacă nevoile clubului în ceea ce priveşte o activitate continuă şi susţinută, precum şi identificarea unor potenţiali parteneri.

Prin strategia de comunicare şi promovare, CSM Constanţa îşi propune să devină un club recunoscut la nivel naţional şi internaţional şi de asemenea, prin sportivii şi echipele de performanţă dar şi prin organizarea de evenimente, să ajute la promovarea oraşului.