28 septembrie 2022

Cuba începe evaluarea pagubelor după incendiul din Matanzas

Distribuie pe rețelele tale sociale:
După această analiză, va începe planificarea reconstructiei, a confirmat premierul cubanez, Manuel Marrero, pe contul său de Twitter .

În această rețea de socializare, el a clarificat că deversarea apei pe uscat și pe aer este în prezent în desfășurare pentru a răci suprafața și a putea începe căutarea persoanelor dispărute.

Acesta a asigurat că există control total și reducerea fumului,  nemaiexistand pericol pentru oameni.

El a precizat că incidentul a fost luat sub control și se lucrează la stingerea unor mici focare.

Cât despre munca care se desfășoară în teren, demnitarul a spus că „luptăm în continuare”.

Elicopterele Forțelor Armate Revoluționare lucrează pentru eliminarea surselor rămase în zona industrială Matanzas, deși va dura timp pentru a opri complet incendiul, au explicat, la randul lor, pompierii cubanezi.

În noaptea de vineri, 5 august, o descărcare electrică a lovit unul dintre rezervoarele unei instalații din capitala provinciei Matanzas, la aproximativ 100 de kilometri est de Havana.

În urma acestui incident, patru din cele opt rezervoare cu o capacitate de 50.000 de metri cubi de petrol s-au prăbușit in flăcări.

În aceste zile de muncă asiduă, Cuba a primit sprijin solidar din partea mai multor țări din întreaga lume, precum și specialiști din Mexic și Venezuela, care au experiență în combaterea incendiilor de această amploare.

Sursa foto: afpforum.com
A consemnat Ciprian Pop