27 septembrie 2022

Cuba își reiterează apelul pentru eliminarea armelor nucleare

Foto: Cancilleria. de izq. a der. vicecanciller de Perú José Barún Aranibar, canciller Héctor Timerman, Secretario General de la ONY, Ban KiMun, canciller de Cuba, Bruno Rodríguez Parrilla y canciller de Uruguay, Luis Almagro, en el despacho del secretario General. 26/3/13

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodríguez Parilla, a reafirmat că eliminarea totală a armelor nucleare ar trebui să fie cea mai mare prioritate în abordarea problemei dezarmării.

Pe contul său de Twitter, Rodríguez Parilla a menționat că „eliminarea totală a armelor nucleare într-o manieră transparentă, verificabilă și ireversibilă este și trebuie să rămână cea mai mare prioritate în materie de dezarmare”.

El a adăugat că este „singura modalitate de a ne asigura că omenirea nu va mai suferi niciodată de efectele sale teribile”, menționând că nimic nu justifică amenințarea cu apocalipsa nucleara.

Rodriguez Parilla și-a amintit de aniversarea a 77 de ani de la bombardarea atomică de către Statele Unite asupra orașului japonez Nagasaki, din 9 august 1945, la trei zile după ce au aruncat bomba asupra orașului Hiroshima, cu aceeași barbarie.

El a menționat că în prezent există „peste 13.000 de arme nucleare pe planetă, dintre care 3.825 sunt gata de utilizare imediată”.

Sursa foto : wikipedia.org – Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodríguez Parilla

Pop Ciprian- Dorel