9 august 2022

Cuba, „țară ecologică”, potrivit experților

Cuba -pixabay
Distribuie pe rețelele tale sociale:
 Cuba este o adevărată petrecere pentru cei care iubesc natura, criteriu evidențiat de experții în turism de natură și aventură.

Insula este impresionantă, la un moment dat chiar un refugiu pentru corsari și pirați; Este un arhipelag cu 110.922 de kilometri pătrați, inclusiv 746 de kilometri de coastă, o lungime de 1.250 de kilometri de la cel mai vestic punct, Cabo de San Antonio până la cea mai estică localitate, Punta de Maisí.

Pentru a completa panorama statisticii geografice, trebuie amintit că are 200 de golfuri, aproximativ două mii de chei și insulițe și 588 de kilometri de plaje clasificate după importanța lor pentru turism.

După cum se știe, în Cuba ajung mulți turiști, călători cu interese diverse, în principiu cu o preponderență a celor care prefera plajele paradisiace si soarele bland caraibian, Cuba fiind, in același timp, cautata si pentru turismul de sănătate, cultură, nautic și, mai ales, cel legat de natursalbatica, dar si pentru conferințe si congrese

Insula are mult de contribuit la capitolul verde, tururile propuse de touroperatori sunt uneori de o zi sau de o săptămână, sau mai mult, în funcție de gust.

Experții internaționali si reprezentanții unor agenții de turism călătoresc în toată țara și colectează informații utile pentru turism.

Pentru pasionatii de natura si drumetii, un exemplu remarcabil este atractivitatea sitului peisagistic emblematic, Pico Turquino, cel mai înalt munte al insulei, cu 1.974 de metri.

Acest parc național, cu 17.450 de hectare, este plin de râuri, păduri, vârfuri si văi, dar nu este singurul.  Cuba este, fara indoiala, o adevărată sărbătoare a simțurilor pentru orice iubitor de natura.

A consemnat Ciprian Pop