Publicat: 5 Iunie, 2015 - 20:34
Share

La data de 2.06.2015, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș au depistat o cultură de cannabis, amenajată într-o hală din comuna Copalnic Mănăștur, din județul Maramureș.

Cu ocazia cercetării la fața locului au fost depistate 2.456 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, având un sistem de irigație, confecționat artizanal, alimentat cu apă de la un puț aflat pe terenul ce împrejmuiește clădirea. De asemenea, pentru dezvoltarea optimă a plantelor s-a amenajat o instalație electrică pentru iluminat și încălzit, de asemenea confecționată artizanal, racordată ilegal la sursa de curent electric.

Totodată, au fost găsite, în diverse recipiente de plastic (saci, pungi, lădițe) muguri de cannabis uscați, fie deja măcinați și pregătiți pentru consum, fie o parte care urma să fie supusă procesului de măcinare cu ajutorul unui dispozitiv, în interiorul căruia se găseau urme vegetale din planta menționată.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că imobilul aparține suspectului T.J.C.A, cetățean străin.

Cantitatea totală de muguri de cannabis depistată a fost de 41,95 kg, în valoare de peste 690.000 euro.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Biroul Teritorial Maramureș au dispus față de suspectul T.J.C.A începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc prev. de art. 2 alin. 1, cu aplic. Art. 35 alin. 1 Cod pen.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș și specialiști criminaliști din cadrul I.P.J. Maramureș.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat de presă - DIICOT