Publicat: 23 Iulie, 2013 - 13:26
Share

În cursul zilei de ieri, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au prins în flagrant un tânăr, în timp ce recolta plante de cannabis ajunse la maturitate. / Suspectul a fost reţinut pentru trafic de droguri de risc.

Ieri, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile “Glad Voievod”, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au prins în flagrant, într-o zonă izolată, situată la graniţa judeţelor Timiş şi Arad, un tânăr de 18 ani, în timp ce efectua activităţi de îngrijire şi recoltare a mai multor plante de cannabis, ajunse la maturitate.

Poliţiştii au stabilit că respectiva cultură ilicită de cannabis (organizată outdoor) conţinea 310 plante aflate în diferite stadii de creştere, în urma recoltării rezultând aproximativ 40 de kg masă verde de cannabis. Drogurile au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Atât tânărul de 18 ani, cât şi alţi doi bărbaţi, suspectaţi că şi ei se ocupau de îngrijirea şi recoltarea plantelor, au fost conduşi pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Timişoara.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a tânărului de 18 ani, pentru săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.