Publicat: 26 Iunie, 2019 - 12:46

Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanţei aduce astăzi la Muzeul ASTRA un atelier culinar cu un meniu bogat în elemente din îndepărtata China, în paralel cu bucate tradiţionale din Mărginimea Sibiului.

Şase maeştri în artă culinară, cinci pedagogi şi un student de la Institutul Tehnic de Turism şi Comerţ din Changzhou, vor găti astăzi, începând cu ora 16, la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Wang Jing, Wei Zhou Ping, Due Yue Hong, Yuan Shi Ping, Liu Qi şi Ge Ze Wei, pe numele lor, care vor pregăti felii din carne de porc, gătite la abur, cu boabe "distilate'', pui fiert feliat, creveţi de cristal, ţelină prăjită, ouă cu castraveţi, cartofi tocaţi cu ardei verde, tăiţei prăjiţi cu sote de legume şi carne, supă tofu, pastă de fasole roşie prăjită în untură.

De cealaltă parte, bucătăria tradiţională din Mărginimea Sibiului va fi reprezentată de Chef Alin Barabancea, ambasadorul Regiunii Gastronomice Sibiu. Împreună cu familia Mitrea din Tălmaciu şi reprezentanţi ai Facultăţii de Ştiinţe Agricole (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu), Chef Alin Barabancea va pregăti pomana porcului, gustări tradiţionale cu pastă de jumări, untură de porc mangaliţa, platouri cu brânzeturi.

Pe această cale, vă reamintim că astăzi, între orele 20 şi 24 se vor (re)aprinde cele 20 de instalaţii de lampioane din cadrul Lantern Festival - China în 20 de legende

Lantern Festival - China în 20 de legende şi Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanţei sunt două evenimente organizate de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi Ambasada Republicii Populare Chineze în România. De asemenea, din organizare mai fac parte şi Zigong Haitian Culture Co., Ltd., Ministerul Culturii şi Turismului din China (Ministry of Culture and Tourism of the People's Republic of China)

Parteneri: Consiliul Judeţean Sibiu; Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu; Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019; Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu; Institutul Confucius din Sibiu; UniCredit Bank

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu

Tag-uri Institutii: