Publicat: 14 Iulie, 2013 - 18:44
Share

Un sondaj realizat de site-ul Skyscannerîn rândul a 10.000 de pasageri din întreaga lume arată care sunt cele mai dorite facilități în cadrul aeroportului ideal.

Primul loc în dorințele călătorilor este ocupat de o sală de cinema, 49% dintre cei chestionați indicând această facilitate pe locul întâi în preferințele personale. Cabinele de dormit sunt a doua cea mai populară cerință în cadrul aeroportului ideal.

Peste o treime dintre cei intervievați doresc să aibă un loc unde se pot odihni și dormi între două zboruri. În pofida avalanșei de eBook-uri și tablete, cărțile tradiționale rămân favoritele pasagerilor pe calea aerului și ocupă locul al treilea, 32% dintre cei chestionați spunând că ar dori să vadă o bibliotecă în aeroportul ideal.

În proporție de 31% pasagerii au votat și pentru o zonă verde în exteriorul aeroportului, în timp ce unul din 3 călători intervievați a optat pentru un salon de înfrumusețare și spa. Alte dotări mai puțin obișnuite pentru un aeroport: o sală de fitness (15%), respectiv o zonă de karaoke (5%), scrie aeronews.ro

Dorințele celor chestionați ar putea deveni realitate mai degrabă mai curând decât mai târziu. Aeroportul internațional din Hong Kong oferă deja o sală IMAX de cinema, unde pot fi vizionate filme 2D/3D, în timp ce aeroportul din Abu Dhabi a introdus recent cabine de dormit care pot fi închiriate cu 12,25 dolari / oră.

Singurul capitol la care atât bărbații chestionați, cât și femeile au fost de acord - sala de cinema. În rest, diferențele în preferințe au fost sesizabile. 45% dintre femei au dorit zona de înfrumusețare față de 14% bărbați, peste 10% dintre doamnele chestionate dorind și un asistent personal de shopping versus 8% domni. Aceștia, în schimb, preferă modalitățile de relaxare activă într-un procent mai mare decât reprezentantele sexului frumos. Astfel, piscina a fost a cincea cea mai votată facilitate în rândul bărbaților. Totodată, mai mult de unul din 10 domni ar dori să facă turul aeroportului, gratuit, pe biciclete comparativ cu doar 9% dintre doamne.

TOP 10 cele mai dorite facilități în aeroportul ideal

1. Sală de cinema 49%
2. Cabine de dormit 36%
3. Bibliotecă 32%
4. Un parc 31%
5. Zonă de înfrumusețare 30%
6. Zonă de joacă pentru copii 21%
7. Piscină 20%
8. Sală de fitness 15%
9. Plajă artificială 12%
10. Biciclete 11%