Publicat: 14 Decembrie, 2012 - 15:16
Share

Cântăreţi, foşti premieri, tinere speranţe ale politicii dar şi persoane care au probleme cu justiţia, vor trece pragul Casei Poporului timp de 4 ani. Avem cel mai "pestriţ", "caterincă", "pripit" Parlament de la Revoluţie, cu excepţia, poate, a celui format în grabă, în 1990.

Unii habar nu au la ce s-au înhămat, care sunt atribuţiile lor, de ce şi pentru ce se află acolo. Alţii, dimpotrivă, ştiu prea bine cum merg lucrurile, mult prea bine, încât au fost nevoiţi, de vreo câteva ori, să dea cu subsemnatul pe la Parchet, pe la DNA.

Cel mai tânăr parlamentar este Cătălina Ştefănescu, de 23 de ani, care a obţinut un scor mai mare decât şeful ei, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Şi Mihai de la formaţia Hi-Q face cunoştinţă cu Palatul Parlamentului. Mihai Sturzu a devenit parlamentar USL după ce a fost votat de alegătorii dintr-un colegiu bucureştean.

De asemenea, şi muzica populară va fi bine reprezentată de Ionela Prodan, care a câştigat pentru Uniunea Social Liberala un mandat de parlamentar pentru diaspora din SUA.

Despre fotbal se va discuta cu siguranţă în viitoarea legislatură: Gigi Neţoiu şi Gigi Becali se vor regăsi pe listele de parlamentari.

Condamnat în dosarul tranferurilor din fotbal la trei ani cu suspendare,  fostul acţionar la Clubul Dinamo Gigi Neţoiu a prins loc de parlamentar în urma redistribuirii mandatelor.

În Camera Deputaţilor se va întâlni cu siguranţă cu latifundiarul Gigi Becali. Patronul Stelei şi, poate cel mai nonconformist candidat la aceste alegeri din partea USL şi-a surclasat rivalii într-un colegiu din zona stadionului Ghencea.

În sălile de şedinţă ale parlamentului se vor regăsi şi foşti premieri ai României: Petre Roman candidat USL şi-a adjudecat un mandat de deputat de Braşov, iar Calin Popescu Tăriceanu va fi senator de Bucureşti.

În fotoliile de senatori şi deputaţi se vor regăsi şi parlamentari care au probleme cu justiţia.

Social democratul Ion Stan, acuzat de trafic de influență, a câștigat un nou mandat pentru Camera Deputaților. Fostul primar al Craiovei a schimbat partidul şi norocul.

Antonie Solomon a candidat din partea PPDD, iar la redistribuirea mandatelor a ajuns senator. Antonie Solomon a fost arestat pentru luare de mită, dar acum va avea imunitate parlamentară.

Verginel Gireadă (PNL), condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, a fost şi el ales deputat de Botoşani, 15.000 de oameni având încredere în el.

Din tot acest tablou lipseşte un ficus, care, cu siguranţă, dacă se afla pe listele USL, ar fi acupat un loc lângă geamul Parlamentului.