Publicat: 2 Noiembrie, 2012 - 17:22
Share

Guvernatorul Bancii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a comentat, Vineri, cazul anchetei legate de frauda bancară, în urma căreia au fost reţinute de procurorii DIICOT 33 de persoane.

"Aceasta situatie este exagerata, trebuie moderatie, noi nu protejam pe nimeni, legea trebuie sa fie aplicata. Justitia se aplica si in cazul sistemului bancar, insa trebuie evitate exagerarile pentru ca, dupa aceea, toata lumea va avea de suferit dintr-o instabilitate bancara", a precizat Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa.

"E vorba de trei banci, iar situatia nu e clara in cazul uneia. Nu exista o caracatita a bancherilor, e mai degraba un grup infractional din afara bancilor", a adaugat guvernatorul BNR.
 
"Cum să fie vorba de 80%? Probabil 0,08%. Numai primele trei bănci au peste 2.000 de unităţi bancare. Se vorbeşte de 16 unităţi bancare, nu au cum să reprezinte atât. (...) Nu e vorba de o caracatiţă a bancherilor, mai degrabă este un grup infracţional din afara băncilor", a spus guvernatorul băncii centrale.
 
El a arătat că suparvegherea băncii centrale "este tare şi îşi face datoria", menţionând că trebuie evitată confuzia că Direcţia de Supraveghere a BNR verifică fiecare credit în parte.