Publicat: 19 August, 2019 - 18:30

Agențiile de presă au reluat într-o veselie un comunicat al europarlamentarului Daniel Buda care solicita demisia ministrului Petre Daea, datorită faptului că ar fi indus în eroare bursa de la Chicago (!!!) raportând o producție de cereale mai mare decât cea reală. Tonul oțărât al cererii necesita evident un răspuns, dacă nu chiar o îndeplinire a dorinței vicepreședintelui liberal al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European.

Sensibil la semnalele aleșilor cum îl știm - mai ales fiind vorba despre o asemenea grozăvie - ministrul l-a sunat degrabă pe domnul Buda. O dată, de două ori, de trei ori. Nici un răspuns. După un timp preopinentul a apelat el numărul ministrului, care i-a comunicat că a recepționat cererea sa și ar  dori să știe unde să îi trimită demisia. „Care demisie?” a întrebat Buda. „Cea pe care ați cerut-o” i-a răspuns ministrul. „Păi eu nu știu nimic. Sunt la mare în Turcia și nu am cerut nicio demisie. Nu știu despre ce e vorba. Cei de la partid au făcut chestia asta”.

Ca să nu rămână în public impresia că partidul (Național Liberal) vorbește în numele membrilor săi fără să îi consulte,  însuși  președintele  Ludovic Orban și asumat responsabilitatea de a face aceeași cerere fără rost și fără nicio bază reală. Pentru că raportările  care ar da peste cap Bursa de la Chicago (bine ar fi să avem o asemenea forță) sunt doar în capul activiștilor politici în pană de subiecte estivale.

Tag-uri Institutii: