Publicat: 5 Octombrie, 2018 - 12:00
Share

Elena Udrea a făcut recurs la decizia instanţei din Costa Rica de a o aresta preventiv pentru două luni, a precizat avocatul fostului ministru, Veronel Rădulescu, el subliniind că declaraţiile şefului Interpolului nu au valoare juridică.

„Recursul a fost declarat deja din câte cunosc eu, urmează ca în zilele următoare să fie judecat. (...) Vor fi invocate toate celelalte aspecte, cele privitor la statutul de refugiat obţinut în Costa Rica, privitor la starea de proaspăt mămică ce trebuie să crească un copil cu cetăţenie costaricană. (...) Cererea de arest preventivă a avut la bază un mandat internaţional de arestare. Fondul cererii de extrădare nu se putea judeca ieri. Ieri s-a judecat doar forma în care va fi prezentat în continuare. (...) Nu ştiu dacă statul va putea să trimită aceste documente (de extrădare, n.r.)”, a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Avocatul a mai subliniat, în contextul în care şeful Interpol din Costa Rica a spus că nu este un impediment pentru extrădare copilul Elenei Udrea, că nu el este cel care ia decizii în justiţia din acel stat.

„Declaraţiile lui nu au, pentru mine, valoare juridică de adevăr, aşa cum au hotărârile judecătoreşti. E o chestiune de interpretare. Am auzit o interpretare că impediment la extrădare ar fi doar dacă ar exista un copil costarican al unui tată costarican. Sunt chestiuni de nuanţă. Analiza nu se face doar pe aspectul respectiv, ci pe ansamplul tuturor apărărilor făcute în doarul din Costa Rica„, a mai spus avocatul Elenei Udrea.

Tag-uri Nume: