Publicat: 27 Mai, 2020 - 12:21
Share

Vânzarea de obiecte pentru amenajarea spațiilor exterioare a crescut cu 20% și ar putea ajunge la o majorare cu 30-35%, până la finalul verii
Amenajarea balcoanelor, teraselor și grădinilor este în plină desfășurare, bugetele variind între 600 lei și 12.000 lei, iar vânzările din perioada izolării pentru segmentul produselor de amenajare și design exterior fiind mai mari cu 20%, față de aceeași perioadă din 2019, potrivit magazinului online www.sohodesign.ro. 
„Interesul pentru corpuri de iluminat de exterior, mobilier și accesorii pentru grădini, terase și balcoane este ridicat în această perioadă și în mod deosebit în acest an, în contextul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Avem o creștere de 20% a vânzărilor pentru produsele comercializate de noi pe acest segment și estimăm că vom avea o cerere mai mare cu 30-35%, pe toată perioada verii. Cele mai solicitate produse sunt accesoriile pentru exterior cum ar fi felinarele, vazele pentru flori, mobilierul de grădină și, desigur, toată gama de iluminat exterior, de la aplice de exterior până la sisteme integrate de iluminat pentru grădină”, spune Mehmet Hortoglu, director general SoHo Design.
 
Se observă și o diferență între sumele alocate pentru lucrări, pentru comenzile persoanelor fizice care își amenajează spațiul exterior în sistem do-it-yourself  și respectiv pentru comenzile partenerilor de business, designeri specializați în spații exterioare, conform monitorizării SoHo Design. Bugetul proiectelor realizate de specialiști în amenajări exterioare este de regulă cuprins între 8.000 și 12.000 lei, în timp ce marja sumelor cheltuite de clienții finali este de 600 – 7.000 lei. 
Printre obiectele cel mai des cumpărate se numără corpurile de iluminat de exterior (aplice, lămpi de grădină, felinare), măsuțele de cafea și  scaunele de ratan.
Spațiul exterior este valorificat la maximum, dacă se apelează la serviciile specialiștilor în design. Arhitecții peisagiști și specialiști în amenajări exterioare realizează proiecte mai complexe, bine structurate, știind cum să amplaseze luminile, ce plante și arbuști decorativi să folosească, cum să proiecteze traseul aleilor și ce mobilier să comande. 
Metode de iluminare a spațiilor exterioare
Pentru cele mai multe dintre terasele și grădinile de lângă casă, lămpile și aplicele exterioare sunt cele mai folosite și versatile surse de lumină. Se găsesc într-o varietate de forme, adaptate pentru orice stil de amenajare, cu surse de lumină caldă sau rece și de intensitatea dorită oricărui loc în care urmează să fie montate.
Specialiștii vă sfătuiesc să folosiți lampa de grădină pentru a realiza iluminatul de jos în sus, fie pentru a marca traseele, fie pentru a pune în valoare un copac, o plantă sau un obiect. În funcție de efectul pe care doriți să-l creați, puteți amplasa lămpile de grădină la anumite distanțe de zona pe care o luminează și puteți încerca diverse tipuri de lumini.
   
Când alegem corpuri de iluminat cu lumină caldă și când cu lumină rece
Lumina caldă este recomandată pentru serile romantice sau cu prietenii ori pentru citit și momente de relaxare. Pentru o atmosferă plăcută puteți alege surse care au până la 3000 K (grade Kelvin).  
Lumina rece, peste 4000 K, accentuează detaliile, dă o notă de eleganță spațiului și poate fi folosită pentru a marca traseele din grădină, potrivit recomandărilor specialiștilor SoHo Design.
Momentele de relaxare pe balconul proaspăt amenajat sau în gradina casei vin însoțite de cafeaua de dimineață sau de o limonadă rece ori un pahar de vin pe înserat. De aceea, din amenajarea de exterior nu trebuie să lipsească măsuța versatilă de cafea, potrivită pentru exterior și un set special de servire - tăvi, platouri, carafe, pahare sau boluri foarte utile și adaptate decorului exterior.
Despre SoHo Design:
SoHo Design este un start-up lansat în România în 2017, în domeniul retail-ului de mobilier & decorațiuni interioare și al design-ului, cu o echipă experimentată de consultanți, ce înțelege nevoile clienților și standardele pieței. 
Folosindu-ne de determinarea, experiența, pasiunea și cunoștințele noastre, promovăm cele mai inovative tendințe pentru a aduce personalitate în fiecare colț al vieții. Prin tot ceea ce comercializăm avem un singur scop în minte: dorim să devenim o sursă de inspirație și să venim în ajutorul celor care doresc să își exprime stilul personal și să-și transforme ideile în realitate.  SoHo Design este mai mult decât un shop online, cu două showroom-uri aferente. E o îmbinare armonioasă între produse, sfaturi, inspirație, modele și idei de design.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: