1 iulie 2022

Cum pot şcolile cu risc de abandon să acceseze granturi de până la 200.000 de euro

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Cum pot şcolile cu risc de abandon să acceseze granturi de până la 200.000 de euro. Webinar despre PNRR, organizat de World Vision România şi Ministerul Educaţiei

World Vision România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei organizează miercuri, în intervalul 09.00-10.30, webinarul online „PNRR, pe înţelesul tuturor. Partea I: abandonul şcolar” pentru a veni în sprijinul şcolilor cu risc mediu sau crescut de de abandon şcolar. Webinar va fi organizat în contextul în care termenul de înscriere pentru şcoli în vederea accesării de granturi din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) destinate combaterii abandonului şcolar, prin „Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar”, s-a prelungit până în data de 21 ianuarie (vinerea aceasta).

În cadrul evenimentului se va discuta despre paşii pe care trebuie să-i urmeze o şcoală pentru a primi finanţare de până la 200.000 de euro pentru a reduce abandonul şcolar din comunitatea sa, cât şi despre cum trebuie completate declaraţiile de intenţie pentru participarea la program şi care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o unitate de învăţământ pentru a beneficia de aceşti bani.

Vor răspunde la întrebările participanţilor:

Maria Manea (secretar de stat al Ministerului Educaţiei)
Simona Tănase (director monitorizare şi evaluare, DG România Educată)
Radu Szekely (consilier al ministrului Educaţiei)
Mihaela Nabăr (director executiv World Vision România)

Pentru a vă înscrie la discuţie, puteţi completa formularul de aici: https://forms.office.com/r/c2c5vGaukz.

Evenimentul va fi transmis şi LIVE pe pagina de Facebook World Vision România. Pagina evenimentului: https://fb.me/e/1wrbuOqgi.

Toate întrebările participanţilor pot fi adresate exclusiv prin intermediul chatului (în timpul evenimentul) sau după eveniment pe această adresă de email: asistenta@worldvision.ro.

Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro şi va fi implementat pe o durată de 3 ani. Pentru participarea la Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar, toate unităţile de învăţământ vor completa Declaraţia de intenţie (atât cele din lista publicată, cât şi cele care nu se află pe listă, dar fac dovada îndeplinirii criteriilor de vulnerabilitate. Declaraţiile de intenţie pot fi încărcate utilizând acest â-ş link de înscriere.

„Ne-am decis să organizăm acest webinar pentru că multe şcoli vulnerabile au venit către noi cu numeroase întrebări referitoare la cum trebuie completată declaraţia de intenţie pentru a participa la Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar. Acest program trebuie să răspundă nevoilor şcolilor cele mai dezavantajate, dar, din păcate, tocmai acestea au cele mai multe dificultăţi în scrierea intenţiilor de aplicare. World Vision România vine în sprijinul şcolilor vulnerabile, pentru că acolo găsim cei mai mulţi copii în risc de abandon şcolar. Aceşti copii nu vor beneficia de sprijinul necesar, inclusiv de granturile din PNRR, dacă autorităţile responsabile nu vor asigura pentru şcoli un proces de înscriere cât mai echitabil şi dacă nu vom investi în pregătirea şi instruirea managementului şcolar şi al cadrelor didactice să înţeleagă responsabilitatea pe care trebuie să şi-o asume”, a declarat Mihaela Nabăr, directorul executiv World Vision România.

Prin „Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar” se doreşte acordarea de granturi, în două runde, pentru 2.500 de şcoli cu risc mediu şi crescut de abandon şcolar. Acestea au fost identificate dintr-un total de 3.235 de unităţi de învăţământ de stat, de nivel gimnazial, cu risc de abandon şcolar, prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenţie şi compensare pentru a creşte participarea şcolară”.