Publicat: 18 Decembrie, 2014 - 16:52
Share

SIVECO Romania extinde portalul de informare și educare a consumatorilor în cadrul unui nou contract cadru încheiat cu Comisia Europeană

Portalul Consumer Classroom va fi extins de SIVECO Romania, în cadrul unui nou contract cadru încheiat cu Comisia Europeană, prin Direcția Generală Sănătate și Consumatori și Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate și Alimente. 

SIVECO a dezvoltat portalul web pentru educația consumatorilor europeni, Consumer Classroom - http://www.consumerclassroom.eu, ca parte a consorțiului condus de Adetef – agenția franceză pentru cooperare tehnică internațională, implementând primul contract cadru lansat în 2010.
Acest al doilea contract cadru va fi implementat de un consorțiu condus tot de Adetef, din care mai fac parte SIVECO, Dara (Irlanda) și Laimomo (Italia). SIVECO va avea responsabilitatea dezvoltării de noi funcționalități și întreținerea portalului. 

Consumer Classroom oferă o bibliotecă extinsă de resurse educaţionale pe tema educaţiei consumatorilor, în 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Aceasta îi ajută pe profesorii din învăţământul preuniversitar să creeze şi să distribuie lecţii multimedia către elevi şi să colaboreze cu alţi profesori europeni.

Principalul obiectiv al portalului Consumer Classroom este de a stimula şi încuraja educaţia consumatorilor în școală, pentru a transforma elevii de azi în viitori consumatori, mai bine informaţi şi capabili să ia decizii de consum responsabile.

 "Ne aflăm în faza a doua de dezvoltare, în care portalul, deja bine poziționat pentru utilizatorii din toate cele 28 de state europene, va fi extins atât din punct de vedere al funcționalităților oferite, cât și al publicului țintă. Posibile extensii sunt includerea unor niveluri suplimentare de învățământ și includerea altor state și limbi din afara UE. Ne dorim ca utilizatorii să folosească cât mai mult informațiile de pe portal și să mărim permanent numărul de resurse educaționale", a declarat Ştefan Morcov, Vicepreşedinte Adjunct SIVECO Romania.

 Punctul forte al site-ului constă în calitatea resurselor didactice și în instrumentele de colaborare, ca de exemplu aplicația pentru crearea lecțiilor, forumuri și chat-ul live. Este recomandat profesorilor care predau elevilor cu vârste între 12 și 18 ani.

 Orice organizație poate să se implice în promovarea educaţiei consumatorilor și poate crea o bibliotecă amplă de resurse despre educaţia consumatorului, culese din întreaga Uniune Europeană.

Despre SIVECO România

SIVECO România dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi. 

 
SIVECO România este specializată în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educație, sănătate, agricultură, instituții vamale, organizații europene, firme private, instituții publice.

 
De-a lungul celor peste 22 de ani de existenţă, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.