16 august 2022

Cum să îţi gestionezi fricile, tema următorului atelier de Biblioterapie al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marţi, 28 iunie 2022, de la ora 17.00, psihoterapeutul Cosmin Bara şi bibliotecara Luiza Pop vă dau din nou întâlnire la Biblioterapia, atelier de psihologie practică organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba.

Dezbaterea pe tema Cum să îţi gestionezi fricile, care va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, va putea fi urmărită şi live, pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Încă de când suntem mici ni se transmite multă frică, iar pe măsură ce creştem absorbim violenţa din cărţi, filme sau jocuri şi ştirile negative de la TV. Căutăm în reţele sociale evenimente să ne întărească sentimentul de teamă faţă de lumea în care noi trăim.

Tot ceea ce avem de făcut pentru a evita teama este să ne simţim confortabil legat de lucrurile necunoscute, în loc să fim înspăimântaţi de ele.

Vom vorbi aşadar despre ce se întâmplă în creierul nostru, de ce simţim frica şi despre modalităţi concrete care ne vin în ajutor atunci când dorim să gestionăm temerile noastre, ce apar în viaţa de zi cu zi. Pentru că dincolo de frică se află libertatea!”, transmite psihoterapeutul Cosmin Bara.

Proiectul cultural 3.30 Biblioterapia face parte din programul 3 ANIMAŢIE CULTURALĂ al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, prin intermediul atelierelor de psihologie practică fiind promovate şi cărţi specifice din colecţiile bibliotecii.

Daniela Stoia, bibliotecar

Sursa foto Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba