Share
5 Dec 2012 - 10:46

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, astăzi, până la orele 13.00, este în vigoare o avertizare nowcasting cod galben de ninsoare, valabilă pentru judeţele Mehedinţi şi Gorj. Vor fi ninsori însemnate cantitativ, cu depunere de strat nou de zăpadă până la 10 centimetri. La ora 09.00, când a fost emisă avertizarea, în zonele vizate stratul de zăpadă măsura până la 10 centimetri.
    
În acest context, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române atenţionează în privinţa pericolelor pe care asemenea condiţii meteorologice le reprezintă pentru circulaţia rutieră.
     
Pentru evitarea evenimentelor rutiere deosebite, le recomandăm conducătorilor auto următoarele:
-să determine toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centura de siguranţă;
-să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum;
-să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic; recomandăm folosirea luminilor de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri;
-să păstraze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul dinainte;
- să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele cu pneuri de iarnă.
 
De asemenea, conducătorii auto trebuie să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să îl parcurgă, accesând pagina de internet a Poliţiei Române, la adresa: www.politiaromana.ro , secţiunea INFOTRAFIC sau, pentru detalii, să apeleze numărul de telefon 021/9360 al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
 

Format: 

Topic: