Share
9 Mai 2012 - 12:10

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 12.00, circulaţia autovehiculelor se desfăşura normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe cele trei autostrăzi. Deşi carosabilul este umed din cauza ploii pe unele artere de circulaţie, nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze considerabil traficul rutier.
 
Reamintim că, în judeţul Caraş-Severin, varianta de ocolire Domaşnea a fost închisă din cauza unei alunecări de teren. Autovehiculele circulă pe DN6, pe vechea rută. 
 
De asemenea, în judeţul Suceava, pe DN17A, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată în zona a două poduri afectate, situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna. Traficul greu către vama Siret se poate desfăşura pe varianta ocolitoare DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.
Dat fiind faptul că meteorologii au prognozat pentru astăzi vreme instabilă şi averse pe arii relativ extinse, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată la starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar manevrele în trafic să fie făcute după o asigurare temeinică. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este afectată din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de întâlnire ale autovehiculelor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers, făcând vehiculele mai vizibile în trafic. De aceea, recomandăm ca farurile maşinilor să fie aprinse – pe faza scurtă – şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.    

Format: 

Topic: