Share
7 Iul 2012 - 13:01

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER  LA ORA 12.00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12.00) traficul rutier se desfăşoară normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe autostrăzi, nefiind semnalate evenimente care să blocheze traficul rutier sau probleme deosebite de fluenţă a circulaţiei vehiculelor.

Pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, în localitatea Cotmeana (judeţul Argeş), din cauza unei autocisterne încărcate cu motorină care s-a răsturnat într-o curbă, traficul rutier se desfăşoară, pe sensul către Râmnicu Vâlcea, pe două benzi din trei.

Şi pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul către Piteşti, circulaţia autovehiculelor a început să se intensifice, însă se circulă fluent.

Este posibil ca vremea frumoasă de astăzi să îi determine pe mulţi automobilişti să pornească înspre staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Chiar dacă acum nu sunt semnalate probleme în ceea ce priveşte fluenţa circulaţiei, este posibil ca în orele următoare să se intensifice traficul pe DN1, pe sensul de urcare. De aceea, pentru evitarea aglomeraţiei, recomandăm conducătorilor auto care se îndreaptă către Braşov să folosească şi ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele – DN1 – Braşov.                     

În staţiunile montane prahovene se poate ajunge şi pe varianta DN7 Bucureşti – Bâldana – DN71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia.

Temperaturile foarte ridicate existente şi astăzi ne determină să sfătuim conducătorii auto care se deplasează pe distanţe mari să facă periodic pauze de conducere, pentru prevenirea instalării oboselii şi apariţiei aţipirii la volan. De asemenea, recomandăm ca, înainte de lansarea în depăşiri, să se facă o temeinică asigurare, iar viteza de deplasare să fie adaptată în permanenţă la condiţiile din trafic.

Format: 

Topic: