Publicat: 12 Ianuarie, 2015 - 19:31
Share

Vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă în aproape toată ţara, anunţă meteorologii în zilele de marţi şi miercuri.

Marţi, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil la senin, dar în zonele joase se va semnala nebulozitate joasă sau ceaţă, pe arii restrânse în orele dimineţii şi local, în timpul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime, vor fi de la în jur de -14 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 3...5 grade în Dealurile de Vest.

În Capitală, cerul va fi mai mult senin, dar dimineaţa şi mai ales în cursul nopţii va fi nebulozitate joasă şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 6 grade, iar cea minimă de -3...-2 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

Miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă în aproape toată ţara, dar în special în zonele deluroase. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în regiunile intracarpatice, unde doar izolat vor fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -12 grade. Dimineaţa şi din nou noaptea, în zonele joase local va fi ceaţă, care izolat poate persista şi peste zi.