Publicat: 11 Februarie, 2014 - 15:33
Share

Potrivit informaţiilor furnizate de ANM, miercuri, vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, izolat mai scăzute în Moldova, dar şi uşor mai ridicate local în vest şi în centru.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în regiunile vestice, unde local, în special noaptea, va ploua. În restul teritoriului doar izolat vor fi posibile ploi slabe, iar în orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în partea de vest a ţării şi izolat în celelalte zone. Minimele termice se vor încadra între -3 şi 8 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

În Capitală, vremea va fi şi miercuri caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 10...11 grade, iar cea minimă de 1...3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar în primele ore ale dimineţii vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab.

În ţară, joi, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă mai ales în jumătatea de nord-vest, acestea se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie în aproape toată ţara. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi va ploua slab, local în nordul şi centrul ţării şi izolat în celelalte regiuni. În zonele montane precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, cu precădere pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 3 şi 13 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.