Publicat: 27 Decembrie, 2012 - 14:11
Share

Agenția Națională de Meteorologie  a făcut primele estimări cu privire la condițiile meteo din lunile Ianuarie, Februarie și Martie.

În Ianuarie, temperaturile medii lunare se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul și vestul tarii unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale. Potrivit ANM, media multianuală lunară pentru ianuarie este de -3,1 grade.

De cealaltă parte, cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul. Media precipitațiilor pentru luna ianuarie este 37,2 litri pe metru pătrat.

În Februarie, regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sud-estul și sudul țării fiind posibile temperaturi mai ridicate decat în mod obișnuit. Media lunii februarie este de -1,1 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în sud-vestul și nordul țării acestea se pot situa sub valorile normale. Media precipitațiilor din februarie este de 35,4 litri pe metrul pătrat.

În Martie, temperaturile medii lunare vor prezenta în general valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, exceptând vestul, sud-vestul și nord- vestul țării, unde local valorile termice pot fi sub cele normale, media fiind de 3.4 grade.

Cantitățile lunare de precipitații se pot situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, doar în sud-estul țării fiind posibile cantități apropiate de mediile multianuale.