Publicat: 24 Septembrie, 2015 - 17:47
Share

În jumătatea de vest a ţării şi în zonele montane instabilitatea atmosferică se accentuează. Vor cădea averse însoţite trecător de fenomene electrice şi izolat de grindină. Local se vor acumula peste 10...15 l/mp de apă şi izolat peste 25...30 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala doar pe spaţii restrânse. Vântul va sufla mai tare în timpul ploilor şi pe crestele montane. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile vestice, nordice şi centrale, pornesc de la 19 grade în Dealurile de Vest şi se opresc la 29 de grade în sud-estul ţării, potrivit realitatea tv.

Vremea se încălzeşte uşor în Bucureşti, astfel că termometrele vor indica la amiază 25...27 de grade. Ceva mai mulţi nori pe cer, însă condiţiile să plouă sunt reduse. 

La munte vor cădea averse, trecător însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea viteze mai mari pe creste, iar trecător şi în timpul ploilor. În aceste condiţii la amiază vor fi  21 grade la Predeal, 18  la Stâna de Vale, Păltiniş şi Sinaia şi 14 la Semenic şi sus pe Ceahlău. Sâmbătăinstabilitatea atmosferică se menţine. 

Aversele cu tunete şi fulgere vor cădea local, iar temperaturile maxime scad, mai ales în masivele vestice. Duminică ploile se împuţinează peste zi. Va ploua pe arii restrânse şi neînsemnate cantitativ şi va fi mai frig decât ar fi normal. Noaptea însă ploile se extind în masivele sudice, iar vântul va sufla tare pe creste.

Pe litoral vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu maxime cuprinse între 24 si 26 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări peste zi, când temporar vor fi averse slabe. Vântul va avea intensificări izolate. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 23 de grade.În weekend vremea nu se schimbă semnificativ.  Soare, nori, averse slabe şi puţin vânt, însă vremea se menţine caldă pentru această dată,  cu maxime cuprinse între 24 şi 26 de grade. Apa mării va avea în jur de 21…22 de grade.

În regiunile intracarpatice urmează o zi cu vreme instabilă, ploi pe arii extinse ce pot totaliza  local peste 10...15 l/mp şi izolat peste 25...30 l/mp. Maximele scad, dar sunt totuşi în apropierea celor normale: între 21 de grade la Reşiţa şi 25 la Târgu Mureş.

În sud plouă. În Oltenia în special în partea de vest unde pot fi şi cantităţi importante de precipitaţii, iar în Muntenia numai pe arii restrânseLa amiază vor fi în jur de 23…24 de grade în Oltenia, iar în Muntenia ajung până la 29 de grade. Cer variabil în Dobrogea; câţiva stropi de ploaie nu sunt totuşi excluşi, dar va fi cald: 27 de grade la Tulcea şi la Constanţa.

Sudul Moldovei se bucură de vreme placută, cu maxime de 26…27 de grade, dar în nord norii se înmulţesc, şansele de ploaie cresc şi maximele sunt din ce în ce mai mici: 24 grade la Bacău şi 21 la Suceava.

Sâmbătă, va ploua, local, în nord-vest, centru şi nord, şi pe spaţii mai restrânse în rest. Vor fi şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă mai pot fi, izolat, însemnate. Contonuă să se răcească, mai ales în vest, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 grade la Baia Mare şi Miercurea Ciuc şi 27 de grade, frecvent, în est, chiar 28 la Iaşi. Se răceşte uşor şi în Bucureşti, astfel că mâine la amiază vor fi în jur de25 de grade. Cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii ca trecător să plouă.

Dumincă va fi mai rece decât ar fi normal în cam toată ţara. Excepţie face doar sus-estul, unde vor fi  25…26 de grade la Tulcea si Constanţa. În vest, nord şi centrul maximele sunt sub 20 de grade,  iar la Suceava vor fi 17 grade. Pe arii restrânse va ploua slab, iar vântul va avea intensificări în regiunile estice şi sud-estice.

Ultima zi a săptămână vine în Bucureşti cu nori, ploi din când în când, vânt moderat şi în jur de 23 de grade la amiază.