Publicat: 11 Februarie, 2015 - 18:29
Share

Vremea începe să se încălzească în următoarele zile,  mercurul din termometre urcând chiar până la 9 grade, în unele regiune.

Joi vremea va fi frumoasă. Totuşi, dimineaţa încă va fi geroasă prin Oltenia, Transilvania şi Moldova, iar izolat în zonele joase şi ceaţă va fi prezentă. 

Peste zi însă predomină soarele şi doar în primele ore în sudul ţării încă sunt înnorări şi fulguieli izolate. În sud-est şi vântul mai dă semne de agitaţie, chiar dacă la cote mult reduse faţă de zilele precedente. În aceste condiţii, la amiază vor fi maxime termice de la -5 grade în depresiuni până la 6 grade în zonele deluroase din vestul şi sudul ţării.

Bucureşti
Ziua de joi începe cu cer mai noros, dar se limpezeşte repede de nori şi spre prânz soarele devine tot mai generos, vântul rămâne şi el potolit, aşa că până la amiază se adună 4...5 grade în termometre.

Vineri, încălzirea continuă, maximele zilei pornesc de la -1 grad doar în depresiuni, în rest sunt exclusiv pozitive, până spre 9 grade în dealurile sudice şi vestice. Iar ca aspect, vremea se anunţă însorită în întreaga ţară, fără precipitaţii şi fără vânt, însă cu puţină ceaţă în zori la câmpie şi în depreisuni.

BUCURESTI.
Vineri va fi o zi frumoasă şi deplin însorită, vântul abia dacă se simte şi nici vorba nu va fi despre precipitaţii, aşa că la amiază mercurul din termometre se ridică spre 5...7 grade foarte plăcute.

Sâmbătă, tot frumoasă rămâne vremea şi deja devine mai caldă decât ar fi normal pentru a doua decadă a lunii februarie, în special vestul şi nord-vestul ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 2 grade, izolat, în Transilvania şi Oltenia şi 11 grade în Dealurile de Vest. Iar soarele este prezent întreaga zi în mare parte din ţară şi doar peste regiunea Dobrogei se mai plimbă din când în când câţiva nori inofensivi. Iar vântul nu se agită prea tare, doar câteva adieri care limpezesc ceaţa prezentă pe alocuri în orele dimineţii în zonele joase de relief.

BUCURESTI. Sâmbată dimineaţa sunt condiţii pentru puţină ceaţă, dar se risipeşte repede şi soarele este generos peste zi, vântul nici nu se simte, iar termometrele vor indica aproximativ 7 grade la amiază.

 Duminică va fi soare pe săturate în regiunile intracarpatice ale ţării noastre, aici va fi şi cel mai cald, cu temperaturi ce ating la amiază şi 11 grade în Dealurile de Vest. Dar în sud şi est mai zăbovesc nori joşi, ceaţa este şi ea prezentă la nivel local în orele dimineţii, însă numai izolat vor fi burniţe şi fulguieli, iar în Oltenia la prânz nu se depăşesc 1...2 grade. Cât despre primele zile ale săptămânii care urmează, meteorologii spun că temperaturile rămân mai ridicate decât normele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. Iar în zonele joase pe alocuri va mai fi ceaţă în orele dimineţilor, în timp ce în sud şi est izolat vor fi şi fulguieli trecătoare.