Publicat: 24 Noiembrie, 2015 - 18:38
Share

Vremea se menține închisă și în următoarele zile, iar precipitaţiile vor continua în toate ţara şi local vor fi mai importante cantitativ.

Se vor semnala mai ales ploi, la munte ninsori, iar în centru, local în nord-est şi pe arii restânse în rest vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile extracrpatice şi în zonele montane. Temperaturile maxime vor fi de la 0...2 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 14...15 grade pe litoral, in prima zi, apoi valorile termice vor fi în scadere si aici, respectiv nu vor mai depăşi 9...10 grade.

MIERCURI. Vremea va fi în general închisă. Vor cădea precipitaţii, ziua, în jumătatea de sud-est a ţării şi doar pe arii restrânse în celelalte regiuni, pentru ca seara şi noaptea ele să cuprindă cea mai mare parte a ţării.

La munte se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în zonele de câmpie din sud sub formă de ploaie, în timp ce în restul teritoriului ele vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Se vor aduna cantităţi mai importante de apă, îndeosebi în a doua parte a intervalului, iar în jumătatea de sud a ţării local se vor depăşi 20 l/mp şi izolat 30...35 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, mai ales noaptea în sudul ţării şi la munte. Temperaturile diurne vor fi mai mici decât în mod obişnuit la această dată, în exteriorul arcului carpatic, exceptând Dobrogea, unde vor fi mai ridicate. În restul teritoriului, valorile termice vor fi în jurul mediilor climatologice. În aceste condiţii, maximele se vor situa între 0 şi 8 grade, mai ridicate în sud-estul extrem spre 12..13. ( 0 grade in sud-estul Transilvaniei; 13 grade in sudul litoralului)

Bucureşti: Vremea va fi închisă şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat ziua şi va prezenta intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade.

JOI. Vremea va fi în general închisă şi vor cădea precipitaţii, pe arii relativ extinse, mai ales în cursul zilei. Local, în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zonele mai înalte de relief cantităţile de apă vor fi mai importante.

Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte şi în jumătatea de nord a Moldovei, sub formă de ploaie în zonele de câmpie din sud şi sud-est şi mixte în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, precum şi în sudul şi în sud-estul teritoriului.

Valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod obişnuit în regiunile vestice şi nord-estice, uşor mai ridicate în sud-est şi în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade în rest. Astfel, maximele se vor incadra între -1 şi 10 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 14 grade. (-1 grad in nordul Moldovei)

 Bucureşti: Vremea se va menţine închisă şi temporar va mai ploua. Vântul va avea intensificări ziua, apoi slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă, va fi de 7...8 grade.

VINERI. Vremea va fi în general închisă. Mai ales seara şi noaptea, aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în cele sudice şi la munte, local, se vor acumula cantităţi importante de apă. Excepţie va face nord-vestul teritoriului, unde acestea vor fi slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi ploi, dar în zonele montane, local în Moldova şi, trecător, în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

Vântul, slab şi moderat parcursul zilei, se va intensifica în a doua parte a intervalului în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi pe crestele montane. Temperaturile maxime, în limitele normelor climatologice caracteristice acestei perioade, vor fi cuprinse între 0 si 9 grade, mai ridicate în Dobrogea, până la 12 grade pe litoral. ( 0 grade in nordul Moldovei)

Bucureşti: Vremea se va menţine închisă şi temporar, în special seara şi în cursul nopţii, va ploua moderat cantitativ. Vântul se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.