Publicat: 3 Martie, 2016 - 08:42
Share

În următoarele zile, vremea se va răci şi sunt aşteptate precipitaţii, anunță meteorologii.

JOI. Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în aproape toată ţara, cu excepţia litoralului, unde valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade pe litoral şi 17 grade in Lunca Dunarii. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în sud-estul extrem şi cu caracter temporar în restul ţării.

Vor fi ploi în Dobrogea, în special în zona litorală unde vor fi în general moderate cantitativ şi precipitaţii slabe, mixte la munte. Începând de seara aria de nebulozitate se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde majoritatea zonelor. Va ploua pe arii extinse în Banat şi vestul Olteniei unde se vor cumula local peste 15 l/mp, în timp ce în rest vor fi ploi slabe, izolate.

În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în sudul Banatului şi local în Oltenia şi în Muntenia. În orele dimineţii izolat se va semnala ceaţă.

BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale dimineţii, dar în special noaptea, atunci când vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a nopţii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

VINERI. Vremea va fi în general închisă şi se va răci în aproape toată ţara. Cerul va fi mai mult noros. Va ploua pe arii extinse în regiunile din jumătatea sudică, unde local cantităţile de apă vor fi însemnate, în timp ce în rest vor fi ploi slabe, locale.

În zona montană se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, dar local şi temporar şi în sudul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade in vest si sud-vest şi 12 grade in nord-vest, unde este posibil sa fie chiar usor mai cald de atat.

BUCUREŞTI.Vremea va fi închisă şi se va răci. Cerul va fi înnorat şi va ploua în special pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 7,8 grade.

SÂMBĂTĂ. Vremea se va ameliora ca aspect şi se va încălzi. Cerul va fi variabil la senin cu înnorări în prima parte a zilei în regiunile nordice, unde pe arii restrânse va ploua, dar şi la munte unde vor fi precipitaţii mixte.

În a doua parte a nopţii, înnorări şi ploi izolate vor fi posibile în vestul extrem. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona litoralului, în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 in estul Transilvaniei şi 16 grade in sud si sud-vest.

BUCUREŞTI.Vremea se va ameliora ca aspect şi se va încălzi, urmând a se înregistra o temperatură maximă de 14, 15 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Incepand de duminica vremea va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie indeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale, iar acesta perioada cu vreme neobisnuit de calda se va prelungi si la inceputul saptamanii viitoare, cu maxime ce se vor incadra intre 10 si 19 grade.

În tot acest interval va ploua pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi izolat în rest.