Publicat: 27 Februarie, 2014 - 15:52
Share


Vremea va fi caldă, vineri, în cea mai mare parte a teritoriului, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Cerul va fi mai mult noros în estul ţării, iar noaptea şi în sud, unde izolat vor fi ploi slabe sau burniţă.

Ploile se vor arăta în celelalte zone, în special în Banat, Crișana și Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, posibil uşor mai scăzute în Moldova şi Delta Dunării. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în sudul Banatului. Izolat în primele ore ale zilei şi local în cursul nopţii, cu precădere în Moldova, Dobrogea şi Muntenia, se va semnala ceaţă.

Bucureștenii se vor bucura și ei de o vreme caldă, cu o maximă termică în jurul valorii de 10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea se va semnala ceață.

Vremea va fi caldă pentru sfârşitul lunii februarie în cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua seara şi noaptea, local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali şi izolat în rest. La peste 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări, în special pe creste. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa, dar mai ales noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Temperatura aerului va creşte uşor comparativ cu zilele precedente.