Publicat: 10 Ianuarie, 2014 - 17:32
Share

Potrivit datelor ANM, în acest weekend vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată.

Sâmbătă, cerul va avea înnorări în vest şi nord, unde local, spre seară şi noaptea, va ploua. În zona de munte precipitaţiile vor fi mixte. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar în zonele joase, mai ales din sud-estul şi sudul extrem al ţării, va mai fi ceaţă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiuni şi 11 grade în sudul Banatului şi al Olteniei, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -8 grade.

În Capitală, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii ianuarie, cu o maxima termică de 9...10 grade şi o minimă de -2...-1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vor mai fi condiţii de ceaţă, mai ales noaptea.

Duminică, în ţară, este aşteptată o vreme mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii ianuarie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nord-vestul şi centrul ţării şi 12 grade în regiunile sudice. Cerul va fi temporar noros. Mai ales în cursul zilei vor fi ploi slabe local în vestul, centrul şi nordul ţării şi cu totul izolat în rest, iar în zona de munte, mai ales a Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări la munte şi temporar în cursul zilei, în celelalte zone. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 şi 0 grade, uşor mai ridicate pe litoral. Dimineaţa în sudul teritoriului vor mai fi condiţii de ceaţă.