Publicat: 9 Ianuarie, 2015 - 19:43
Share

Meteorologii anunţă o încălzire treptată a vremii. Sâmbătă, vremea continuă să se încălzească, astfel încât temperaturile maxime devin uşor mai mari decât mediile multianuale. Meteorologii prognozează de la 1 grad în estul Transilvaniei până la 9 grade în sud şi în sud-est. 

Cerul e mai mult noros în vest, în nord-vest şi în centru, unde pe arii extinse cad precipitaţii, mixte la munte şi mai ales ploi în celelalte zone. În Banat şi în Crişana aşteptam cantităţi mai însemnate, izolat peste 15 l pe mp. În celelate regiuni se înnorează însă doar izolat plouă slab, dar pe arii restrânse se menţin condiţiile de formare a poleiului. Vântul suflă destul de tare în est şi în sud-vest, cu 45-50 km/h, iar la munte pe creste rafalele sunt puternice şi trec de 70-80 km/h, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde ninsoarea va fi viscolită sau zăpadă spulberată.

VREMEA IN BUCURESTI. Sâmbătă esteo vreme mai caldă, unde aşteptăm maxime în jur de 7 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul nu este foarte supărător.

Duminică, temperaturile continuă să crească să crească, astfel încât maximele vor fi cu mult peste mediile multianuale caracteristice perioadei, îndeosebi în sudul şi sud-estul ţării, cu maxime cuprinse între 3 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei şi 14 grade în sud-vestul extrem. Cerul se va înnora treptat şi spre seară plouă în vestul şi nord-vestul ţării, dar noaptea precipitaţii cuprind toate regiunile. Vântul prinde putere la munte unde suflă în rafale.

VREMEA IN BUCURESTI. Duminică, vremea devine caldă pentru data din calendar, cu maxime de 9, poate 10 grade va fi destul de plăcută şi ca aspect, cu cerul variabil şi vânt cel mult moderat.

Luni, vremea se răceşte uşor comparativ cu finalul acestei săptămâni, aceasta înseamnă maxime de la 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la cel mult 8 grade în sud-vest. Vor fi înnorări temporare şi peste zi local aşteptăm precipitaţii mixte  în sud şi în sud-est şi mai ales ninsori în zonele de munte. Vântul suflă cu putere la munte, mai ales pe crestele cele mai înalte.

VREMEA IN BUCURESTI. Luni, vreme mai rece la începutul săptămânii viitoare, dar maximele în jur de 4 grade sunt totuşi o idee mai mari decât normalul termic al datei din calendar. Cerul e încărcat de nori în prima parte a zilei când mai sunt condiţii pentru precipitaţii mixte slabe, apoi norii se mai răresc şi cresc şansele să se arate soarele.

Marţi ne bucurăm de o vreme în general frumoasă, cu cerul variabil şi maxime între 0 şi 10 grade. Singurul fenomen demn de semnalat este ceaţa prezentă izolat în zonele joase, mai ales dimineaţa. De miercuri până spre finalul săptămânii temperaturile rămân mai mari decât cele normale în a doua decadă a lunii ianuarie. Şanse mai mari de precipitaţii sunt miercuri şi joi, iar ceaţa e prezentă pe arii restrânse tot in zonele joase, mai ales în cursul dimineţilor şi al noptilor.