24 octombrie 2021

Cupa interuniversitară la pescuit sportiv UMFCD-UPB-APS

horizontal shot of tropical fishes underwater swimming.nature and it's beauty.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

52 de medici, ingineri şi studenţi vor concura pentru Marea Captură pe pista iazului Bila 2

Cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi ale Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti împreună cu studenţi ai celor două universităţi se vor reuni într-o manifestare sportivă şi recreativă -Universiada Pescarului- pe pista iazului Bila 2, din judeţul Giurgiu, competiţia iniţiată de către UMFCD, aflându-se la a – II-a ediţie .

Concursul, dotat cu premii în valoare de peste 3.000 de lei (constând în echipamente de pescuit) se va desfăşura în sistem C&R (Catch & Release) şi va aduna la standurile special amenajate, 44 de cadre didactice universitare (22 de echipe) şi 8 studenţi (4 echipe) pasionaţi de acest sport recreativ. Este de precizat faptul că, în perioada înscrierilor pentru Universiada Pescarului (11-25 Mai) numărul celor ce şi-au manifestat dorinţa de a participa la această competiţie a depăşit cu mult cifra stabilită prin regulament. Pentru ediţia din acest an, organizatorii au decis introducerea în concurs a patru echipe de studenţi, 22 de echipe fiind reprezentate de cadrele didactice ale celor două universităţi.

„Ajunsă la cea de-a doua ediţie, această frumoasă competiţie extracurriculară înregistrează, şi anul acesta, un interes foarte mare din partea cadrelor didactice şi a studenţilor noştri, fapt ce demonstrează odată în plus nevoia de relaxare şi de socializare ce se resimte şi în mediile universitare, perioada pandemiei de COVID-19 îngrădind majoritatea activităţilor fizice, iar prin Universiada Pescarului sperăm să le oferim tuturor participanţilor, în limitele impuse de SARS CoV-2, o altfel de zi , în care bucuria revederii şi a comunicării să fie întregită şi de tradiţionala urare pescărească-Fir întins!” a declarat Rectorul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, Prof.Dr. Viorel Jinga.

La rândul său, Rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, Mihnea Costoiu a adăugat că „după provocările multiple din ultima perioadă generate de pandemia de COVID-19, cred că o astfel de provocare spre destindere şi relaxare, precum Universiada Pescarului este binevenită într-un context general în care atât cadrele noastre didactice, cât şi studenţii noştri au traversat momente atipice din punct de vedere social şi educaţional şi sper ca ediţia viitoare să poată beneficia de o plajă extinsă a numărului de participanţi, pentru că solicitările au fost cu mult peste aşteptările organizatorilor,iar acest lucru să poată fi posibil odată cu eradicarea pandemiei”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti în parteneriat cu Clubul Sportiv APS şi Administraţia Pescăria Bila organizează în data de 29.05.2021, pe pista de pescuit a Iazului Bila 2, Competiţia Sportivă-UNIVERSIADA PESCARULUI-ediţia a II-a, eveniment dedicat cadrelor didactice universitare şi , în premieră, studenţilor UPB şi UMFCD. Concursul , ce nu necesită taxă de înscriere sau alte taxe de participare va aduna concurenţii la standuri la ora 8 dimineaţa, după ce în intervalul orar 7-8 vor avea loc tragerile la sorţi pentru ocuparea poziţiilor fiecărei echipe pe pista de concurs. Precizăm faptul că această manifestare se va derula în condiţiile de siguranţă faţă de actuala pandemie de COVID-19.

„Ne bucură şi în acelaşi timp ne onorează faptul că, pentru al doilea an consecutiv vom găzdui această frumoasă manifestare recreativă dedicată medicilor, inginerilor şi studenţilor unora dintre cele mai importante Universităţi din România -UMF Carol Davila şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti- şi sperăm ca prin acest eveniment să răsplătim cumva eforturile acestora pentru atingerea performanţei în educaţie şi sănătate . Tuturor participanţilor le urăm un călduros bun venit la această a doua ediţie a Universiadei Pescarului şi le dorim Fir Întins! ” a precizat Preşedintele Clubului Sportiv APS, George Tomescu.

Din partea Organizatorilor participanţii vor beneficia de cele 27 pontoane ale iazului Bila 2 pentru desfasurarea activităţilor de pescuit, 21 de saltele de recepţie a pestilor, foişor pentru festivităţi. De asemenea, la fiecare ponton, pescarii vor găsi câte 3 kg de nadă (groundbait şi boilies), nadă pentru cârlig, şi câte 5 monturi pentru pescuitul crapului (2 cu plumb pentru pastă şi 3 cu momitoare). Pescuitul se poate face atât cu nadă şi monturile oferite de către organizator , cât şi cu cele deţinute de fiecare pescar. Clubul Sportiv APS va asigura personal de supraveghere şi orice activitate de cântărire şi eliberare a peştilor (inclusiv dotarea respectivă: cântare, saltele, trepiede etc), recum şi echipa de arbitri.

Detalii Concurs

Clasament:
Cantitate / Calitate din 5 peşti
În caz de egalitate de puncte, departajerea se face după cantitate şi, apoi, după cel mai mare peşte.

Concursul incepe Sâmbătă , 29 Mai la ora 8:00 şi se termină Sâmbătă la ora 18 (dacă o echipă este în drill, se mai acordă 15 minute pentru scoaterea peştelui).

Prezenta pe balta se face Sâmbătă, 29 Mai, la ora 6:30.

Ora 7.00 tragerea la sorţi a standurilor. Ora 8:00 se va da startul competiţiei.

Se va pescui cu maxim 4 lansete la apă şi maxim 2 lansete la apă folosite pentru markere. Se pot ţine în stand oricâte lansete de rezervă pregătite de atac, încărcate, dar fără ca monturile să fie în apă. Se punctează următoarele specii: crapul comun, oglindă, ten (amur).

Se cântăreşte orice peşte din speciile punctabile, cu greutatea mai mare de 1,5 kg.

Site: https://www.baltacamineasca.ro/regulament-tarife-iazul-bila-2/

Premiile vor consta în echipamente de pescuit în valoare de:

Locul I – 1.000 lei
Locul II – 800 lei
Locul III – 600 lei
Cea mai mare captură – 600 lei

Organizatori: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti în parteneriat cu Clubul Sportiv APS şi Pescăria Bila.

Sponsori: Arrow International, Bredent Medical.

FIR ÎNTINS!