Publicat: 22 Mai, 2015 - 13:50
Share

În perioada 22-24 mai 2015, Organizația Studenților Basarabeni din București, va organiza cea de-a III-a ediție a Cupei Naționale la Fotbal a Studenților Basarabeni, în cadrul căreia vor participa 6 echipe de tineri basarabeni aflați la studii în România.

Inițiată în 2012 în Timișoara, orașul care și a găzduit primele două ediții ale Cupei, anul acesta la competiția sportivă vor participa 2 echipe din București - Organizația Studenților Basarabeni din București (OSB București) și Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni (ASEB), precum și 4 echipe din provincie – Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara (OSB Timișoara), Asociația Studenților Basarabeni din Craiova (ASBC), Liga Studenților Basarabeni din Ploiești (LSB Ploiești) și Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia din Suceava (GIRB Suceava).

Cupa Națională la Fotbal a Studenților Basarabeni nu este doar o competiție, ci reprezintă o oportunitate unică pentru schimb de experiență și idei, și stabilirea de acțiuni comune între reprezentanții comunităților de români basarabeni din diverse orașe din România.

Echipele participante vor fi cazate la Centrul Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” din Crevedia, județul Dâmbovița, meciurile de fotbal desfășurându-se sâmbătă și duminică dimineața, în intervalul orar 09.00 – 12.00, în București, la Floreasca Football Arena (Șoseaua Pipera, nr. 38, zona metrou Aurel Vlaicu).

Proiect organizat în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni și Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB România).

OSB Bucureşti este o asociaţie neguvernamentală, non-profit şi neafiliată politic ce are drept scop promovarea drepturilor tinerilor studenți basarabeni care se află la studii în România și educarea lor în spirit național, democratic și pro-european.