Publicat: 27 Mai, 2019 - 12:50
Share

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a organizat, în premieră, o competiţie sportivă dedicată exclusiv cadrelor didactice universitare, Cupa UMF "Carol Davila" la tenis de câmp.

Evenimentul s-a derulat în perioada 22-25 Mai şi a adunat la start 16 competitori aceştia înscriindu-se pe tabloul de joc în două categorii de vârstă: 30-50 de ani-simplu masculin şi 50 de ani-plus-simplu masculin.

Câştigătorul primei categorii de vârstă a fost Dr. Petre Hoara, Asistent Universitar, Clinica de chirurgie generală şi esofagiană, Spital Clinic Sfânta Maria, iar al celei de a doua categorii, Dr.Traian Bodnar Şef Lucrări , Catedra de Protezare Totală, Facultatea de Medicină Dentară din cadrul , UMF "Carol Davila".

"Doresc să le mulţumesc tuturor participanţilor pentru implicare şi pentru interesul manifestat în a participa la această acţiune ce a vizat promovarea activităţii fizice în rândul cadrelor didactice din UMF Carol Davila. Sper ca următoarea ediţie să se bucure de o prezenţă mult mai mare în rândul competitorilor , atât din partea domnilor, cât şi a doamnelor " a declarat prof.dr. Viorel Jinga, prorector al UMF "Carol Davila" din Bucureşti.

Despre UMF "Carol Davila"
În 1857 Carol Davila in colaborare cu Nicolae Kretzulescu înfiinţează Şcoala Naţionala de Medicina şi Farmacie. Cea mai veche universitate de medicină şi farmacie din ţară a fost, încă de la început, recunoscută în Franţa şi Italia, unde s-au format cu precădere primii profesori. Dedicaţi îndeplinirii misiunii instituţiei de formare şi perfecţionare a resurselor umane înalt calificate în domeniul medical, de a promova cercetarea ştiinţifică, spiritul şi gândirea critică, membrii comunităţii academice se remarcă prin realizări de ordin profesional şi social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universităţii au fost recunoscuţi drept personalităţi ale lumii medicale româneşti şi internaţionale.