Publicat: 4 Februarie, 2020 - 10:31
Share
Arabia Saudită se desparte încet de legile medievale

Bărbații și femeile străine au trebuit întotdeauna să demonstreze că sunt înrudite dacă doreau să se locuiască împreună în hoteluri din Arabia Saudită . Femeilor singure din Arabia Saudită le era interzis, de asemenea, să închirieze camere de hotel în regat.

Totul s-a schimbat acum.

 Arabia Saudită a decis să lase bărbații și femeile străine să partajeze camere de hotel, ca parte a unei campanii pentru a face regatul mai atrăgător pentru turiști.

Cetățenii saudiți vor avea în continuare obligația de a afișa documentul de identitate de familie sau dovada relației la verificarea hotelurilor, dar o astfel de documentare nu va fi necesară pentru turiștii străini, a confirmat Comisia Saudită pentru Turism și Patrimoniu Național. Agenția a adăugat că toate femeile, inclusiv saudiții, pot rezerva și rămâne singure la hoteluri.

Regatul a anunțat săptămâna trecută că va începe să accepte turiștii din 49 de țări ca parte a unei inițiative de diversificare a economiei centrate pe energie. Vizitatorii de sex feminin nu li se va cere să se acopere din cap până în picioare, dar au fost instruiți să se îmbrace modest. Alcoolul este încă strict interzis.

Riyadh speră că regulile relaxate vor atrage până la 100 de milioane de turiști anual până în 2030. Țara profund conservatoare s-a despărțit încet de legile sale mai extreme. Anul trecut, acesta s-a pus capăt interdicției  de a șofa a femeilor. (eTN)

 

Tag-uri Geo: