Publicat: 31 Martie, 2019 - 09:04
Share
Dragnea e la jumătate din cota partridului

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus. Sondajul a fost realizat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 74%% din repondenți (cu 8% mai mult față de precedentul studiu).

Cota președintelui Klaus Iohannis e într-o cădere bruscă și destul de consistentă față de cercetarea precedentă din luna februarie. A scăzut de la 41% în ianuarie la 36% în martie.

Urmează la mare distanță președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu cu 23%. O ușoară revenire după scăderea de la începutul anului, dar încă sub cota din luna noiembrie. De menționat că Tăriceanu înregistrează o ușoară revenire după scăderi abrupte (în septembrie 2018 ajunsese la 29%).

O ușoară scădere, de la 17% la 15% se înregistrează și în dreptul liderului PSD, Liviu Dragnea. De remarcat că e la puțin sub jumătate sub cota partidului pe care îl conduce autoritar.

Fostul premier Dacian Cioloș stagnează în preferințele electoratului la 9%. Măsurată prima dată de la anunțul unei posibile candidaturi, comisarul Corina Crețu (Pro România) se află deocamdată sub procentele partidului pe care îl reprezintă cu doar 6%.

De menționat că procentele sunt din rândul celor 74% care au precizat o opțiune.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 12-25 martie 2019, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: