Publicat: 4 Aprilie, 2019 - 09:28
Share

12 finalişti se vor lupta pentru titlul de EROU la ediţia a 3-a a Ultramaratonului 'Autism 24h Marea Neagră'. Evenimentul se desfăşoară pe nisipul din staţiunea Mamaia, este organizat de Centrul Psihologic 'Marea Neagră' şi are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi.

La ediţia din acest an, va fi organizată suplimentar şi o CURSĂ a EROILOR, unde 12 finalişti (6 băieţi şi 6 fete) se vor lupta până la ultima resursă de energie pentru a obţine titlul de erou. 

'Am selectat cei mai buni alergători de ultramaraton din competiţie, care vor alerga fără pauză timp de 24 de ore pentru a obţine titlul de EROU. Pentru a obţine acest titlu, fetele vor trebui să alerge cel puţin 120 de km, iar băieţii minim 150 de km. Pentru fete, efortul va fi cu adevărat imens, deoarece alergarea pe nisip este mult mai dificilă decât pe orice altă suprafaţă şi solicită enorm întregul organism. Bătălia şi ambiţia care se va da între cele 6 fete finaliste vor fi cu adevărat epice şi fiecare dintre cele 6 angrenate în competiţie vor putea să-şi împingă limitele umane la maxim', declară psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Terapeutic 'Marea Neagră'.

Cursa Eroilor a născut ambiţii uriaşe, fiecare dintre cele 6 fete, care au câştigat selecţia pentru a participa în marea finală a evenimentului, sunt dispuse să lupte până la ultima fărâmă de energie, să-şi acceseze acele resurse de care nu ştiau ca sunt disponibile în fiinţa umană.

Vacanţă la Roma pentru eroi
Primele 3 locuri vor fi premiate de către partenerul principal al evenimentului, Kaufland, care va oferi 3 vacanţe în cuplu într-una din cele mai frumoase locaţii turistice din Europa, capitala Italiei - Roma.

'Sprijinim de doi ani ultramaratonul Autism 24h Marea Neagră pentru că este un eveniment cu o misiune de incluziune socială prin sport. Ne place în mod deosebit cursa Eroilor pentru că este o provocare ieşită din comun. ţinem pumnii tuturor participanţilor din competiţie să-şi demonstreze abilităţile.', declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România. 

Fiecare dintre fetele finaliste va avea la linia de start o cutie specială, personalizată, în care îşi va putea strânge jetoanele cu numărul de kilometri alergaţi, iar la fiecare 2 ore, în Piaţeta Perla, va fi afişat numărul de kilometri strânşi de fiecare EROU.

'Pentru cele 6 fete aflate în competiţie directă, cele 24 de ore vor fi cu adevărat istovitoare şi fiecare dintre ele va încerca să-şi depăşească limitele. Indiferent de locul pe care se vor clasa la sfârşit, pentru a obţine titlul de EROU fetele vor trebui să depăşească baremul de 120 de km alergaţi pe nisip', declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului.

Ne mai departe o lună până la marea provocare
Startul va fi dat sâmbătă 04 mai, la ora 10, din Piaţeta Perla - Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de 3 kilometri. Fondurile strânse în urmă evenimentului vor susţine proiecte destinate copiilor diagnosticaţi cu autism.

Evenimentul se va bucură de prezenţa celui mai cunoscut robot din întreagă lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de ţări din întreagă lume, vorbeşte 20 de limbi de circulaţie internaţională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenţi vor putea pune întrebări, dansa sau interacţiona în mod direct cu cei doi roboţi NAO aflaţi în România.

 

Tag-uri Nume: