Publicat: 6 Iunie, 2018 - 15:30

"Pedalam pentru aproapele" este motto-ul primei ediții a unei noi campanii inițiate de Parohia Pleasa cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Beneficiarii acestei acțiuni au fost 4 copii din doua familii, rămași orfani de mame, care au primit ajutor financiar din partea voluntarilor și a comunității. Evenimentul de la Parohia Pleasa a început cu o plimbare cu bicicletele la care au participat numerosi copii, tineri și bătrâni din localitate, precum și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

A urmat apoi un concert organizat de Parohie cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Victor, elev de clasa a saptea, nici nu a știut că acest eveniment a fost organizat si pentru el. După ce a spus o poezie, părintele Marius Gheorghe i-a dăruit, cu sprijinul Carrefour, o bicicletă pe care si-o dorea. Pe lângă aceasta, voluntarii i-au înmânat familiei un sprijin financiar venit din partea parintelui Ciprian Gradinaru.

Stefan, tata a trei copii, a primit si el ajutor din partea comunității. Voluntarii i-au dăruit mai multe pachete cu alimente, pentru el comunitatea a organizat o colecta de fonduri in speranta ca va alina, macar din punct de vedere material, absența mamei trecuta la cele veșnice. Pe scena de la Căminul Cultural din Pleasa au urcat numeroși artiști și grupuri corale din Bucuresti, din Ploiesti dar și din localitate.

"M-a impresionat unitatea oamenilor, au fost asa cu totii, atat copii cat si adultii, bineinteles copiii ghidati si indrumati de catre parintii si bunicii lor. Ce s-a intamplat astazi aici a fost o lectie de viata", a declarat Loredana Dorobantu, solista.

"Inainte de toate, as vrea sa spun ca eu ma simt si sunt voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Inca de pima data cand am vazut actiunile lor, am simtit ca fac parte din echipa lor si atunci s-a creat o legatura frumoasa de prietenie cu domnul Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Aceasta initiativa a aparut in urma unei discutii avute cu domnul Pruna. Stiam ca aveam aici in parohie un copil care este crescut doar de tatal lui, mama lui a murit intr-un accident in Spania si stiam cat de greu ii este tatalui sa il ajute pe acest copil. Pentru ca noi, crestinii, nu putem sa ramanem indiferenti la problemele celorlalti, ne-am gandit sa organizam aceasta campanie pe care am numit-o “Pedalam pentru aproapele”. Initial, ne-am gandit doar la acest caz. Din pacate insa, in urma cu 2 saptamani, o alta familie din localitatea noastra a trecut si trece printr-un moment greu de imaginat pentru oricare dintre noi si anume, o mama a trei copii a trecut la cele vesnice si din acest motiv, am hotarat ca nu putem sa ramanem indiferenti si automat am inclus aceasta cauza in campania noastra de astazi", a punctat preotul Paroh Marius Gheorghe, de la Parohia Pleasa, judetul Prahova.

"In comuna Pleasa ne-a adus legatura deosebita cu comunitatea de aici, as spune, un exemplu de urmat pentru toate comunitatile din Romania. Nu sunt simple cuvinte, sunt niste cuvinte pe care le simt in adancul meu. Gandeam acum cateva saptamani la un proiect de genul acesta. Este foarte important ca prin biserica sa se organizeze astfel de evenimente de fiecare data cand o familie se afla in impas. Aici este o prima activitate care ar trebui sa se extinda din ce in ce mai mult in toate comunitatile din mediul rural. In momentul in care o persoana, o familie, trece printr-un impas, atunci cand comunitatea ii vine in ajutor trece mult mai ajutor peste aceasta problema si mai mult de atat, comunitatea, de fiecare data cand va aparea o problema, nu va fi singura. Aici, la Pleasa, am primit mult mai mult decat am oferit, faptul ca am venit aici cu acest program artistic, ca am sprijinit atat cu produse cat si cu o suma de bani aceste doua cazuri, a fost foarte putin pe langa ceea ce am primit, aplauzele comunitatii, bucuria sufleteasca.Toti acesti oameni pleaca bucurosi de aici, vin cu bucurie la biserica. Toti spuneau ca sala e plina, biserica e plina pana la refuz, curtea plina, practic, nu ai spune ca este o comunitate mica", a menționat Dan Pruna, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

 

Localizare: 

Geolocation is 45.0040015, 26.068798799999968