21 septembrie 2021

Cursuri de limbă turcă suţinute pentru angajaţii din administraţia publică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

S-a încheiat cu succes al doilea modul de cursuri de limba turcă pentru angajaţii din administraţia publică

Institutul „Yunus Emre” din Bucureşti în cooperare cu Ambasada Turciei la Bucureşti a lansat un curs de limba turcă pentru angajaţii din administraţia publică din România. Al doilea modul al cursului de limba turcă, a continuat cu succes, 285 de cursanţi fiind şcolarizaţi într-o formulă de predare de două zile pe săptămână a câte 3 ore fiecare.

Mustafa Yildiz, directorul Institutului „Yunus Emre” din Bucureşti, a declarat că existenţa cursurilor online a atras un public mult mai larg: „Interesul este peste aşteptările noastre. Am finalizat al doilea modul al cursului de limba turcă început în luna martie. Cursurile noastre sunt oferite şi vor fi oferite în continuare de instructori nativi, experţi în domeniu. Cursanţii noştri învaţă atât limba cât şi cultura Turciei de la persoane de naţionalitate turcă. Lecţiile folosesc materiale pregătite în Centrul de Cultură Digitală din cadrul Institutului Yunus Emre.”

Pe lângă cursurile de limbă turcă suţinute pentru angajaţii din administraţia publică, primim cereri de cursuri şi din oraşele din România în care nu avem sedii ale Institutului „Yunus Emre” şi chiar de la cetăţeni români şi moldoveni cu domiciliul în Turcia pe care îi includem în programele noastre. În plus, începând cu luna septembrie intenţionăm să lansăm noi iniţiative aducând astfel limba turcă, limba iubirii şi a păcii, la un public cât mai variat.

„Campania de educaţie în limba turcă a început o dată cu declararea de către Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a Anului Yunus Emre şi al Limbii Turce”, a mai spus Yildiz.

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Excelenţa Sa, doamna Fusun Aramaz a menţionat faptul că anul 2021 este al unsprezecelea an de la semnarea Parteneriatului Strategic Turcia – România. În acest context, pe lângă toate celelalte proiecte de promovare a limbii şi culturii turce în România, derulate în parteneriat cu Institutul „Yunus Emre” din Bucureşti, domnia sa a specificat că este mulţumită de implementarea cu succes a cursurilor pentru angajaţii din administraţia publică, lucru vădit şi de nivelul de satisfacţie şi implicare al cursanţilor.

Institutul „Yunus Emre” din Bucureşti funcţionează din 2011 şi continuă cu succes cursurile de turcă pentru diplomaţii români şi străini precum şi pentru personalul Ministerului Apărării din România în cadrul „Acordului bilateral de formare şi cooperare militară” între Turcia şi România.

În condiţiile pandemiei Institutul „Yunus Emre” din Bucureşti s-a adaptat rapid continuându-şi activităţile pe internet şi pe reţelele sociale. Prin cursurile şi concursurile tematice culturale pe care le organizează, Institutul promovează în România prietenă şi soră, limba şi cultura turcă, arta şi istoria Turciei.